Skip to Content
PERSBERICHT VRT & mediarte.be: Ligt jouw toekomst ook in de media?

PERSBERICHT VRT & mediarte.be: Ligt jouw toekomst ook in de media?

Met de nieuwe campagne "Ligt jouw toekomst ook in de media?" willen mediarte.be en de VRT jongeren aanzetten om te kiezen voor een job in de media. Ook binnen de audiovisuele sector kunnen we vandaag enkele ‘knelpuntberoepen’ definiëren. Vooral vrouwen met een technisch profiel zijn vandaag zeldzamer dan mannen in dezelfde functies.

“In de audiovisuele sector wordt regelmatig gezocht naar zogenaamde 'atypische profielen'. Profielen die je niet direct aan de media zou linken maar die minstens zo belangrijk zijn als die van programmamakers. Zo hebben media-organisaties ook nood aan goede boekhouders, administratieve bedienden, IT-specialisten, juristen, account managers of mensen die uitblinken in een logistieke functie.”

Renate Breuer, mediarte.be

Om de knelpuntberoepen binnen de audiovisuele sector onder de aandacht te brengen, lanceren VRT en mediarte.be de campagne ‘Ligt jouw toekomst ook in de media?’. Aan de hand van korte videoclips waarin uiteenlopende rolmodellen aan bod komen, kan je kennis maken met bijvoorbeeld Carla die bij de VRT al 36 jaar als cameravrouw werkt, of Saskia die bij Videohouse aan de slag is als een van de vrouwelijke Chefs Techniek van België. De focus ligt hierbij op de atypische beroepen, technische opleidingen (zoals IT-richtingen) en ook op vrouwen in technische beroepen.

“Bij de VRT merken we door de jaren heen een mindere instroom van vrouwen voor technische profielen. Vandaag werken er 12% vrouwen bij onze Technologie-afdeling en 35% vrouwen bij de dienst Operaties. Met deze nieuwe campagne willen we ons steentje bijdragen door Marijke en Patricia als rolmodel naar voor te schuiven voor meisjes die vandaag nog een studiekeuze moeten maken en geïnteresseerd zijn in een technologische functie in de audiovisuele sector.”

Kaat Desmet, coördinator diversiteit bij HR VRT

In bijlage kan u de verschillende videoclips terugvinden alsook een compilatie van alle clips.

Ben je geïnteresseerd in een audiovisuele opleiding maar weet je nog niet precies welke? Kom er met een paar klikken achter via Kies voor media.

Contact

VRT - Kaat Desmet - kaat.desmet@vrt.be - +3227413999

mediarte.be - Renate Breuer - renate.breuer@mediarte.be - +32479459399

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos