PERSBERICHT VRT & mediarte.be: Ligt jouw toekomst ook in de media?

PERSBERICHT VRT & mediarte.be: Ligt jouw toekomst ook in de media?

Dinsdag 18 april 2017 — Met de nieuwe campagne "Ligt jouw toekomst ook in de media?" willen mediarte.be en de VRT jongeren aanzetten om te kiezen voor een job in de media. Ook binnen de audiovisuele sector kunnen we vandaag enkele ‘knelpuntberoepen’ definiëren. Vooral vrouwen met een technisch profiel zijn vandaag zeldzamer dan mannen in dezelfde functies.

“In de audiovisuele sector wordt regelmatig gezocht naar zogenaamde 'atypische profielen'. Profielen die je niet direct aan de media zou linken maar die minstens zo belangrijk zijn als die van programmamakers. Zo hebben media-organisaties ook nood aan goede boekhouders, administratieve bedienden, IT-specialisten, juristen, account managers of mensen die uitblinken in een logistieke functie.”

Renate Breuer, mediarte.be

Om de knelpuntberoepen binnen de audiovisuele sector onder de aandacht te brengen, lanceren VRT en mediarte.be de campagne ‘Ligt jouw toekomst ook in de media?’. Aan de hand van korte videoclips waarin uiteenlopende rolmodellen aan bod komen, kan je kennis maken met bijvoorbeeld Carla die bij de VRT al 36 jaar als cameravrouw werkt, of Saskia die bij Videohouse aan de slag is als een van de vrouwelijke Chefs Techniek van België. De focus ligt hierbij op de atypische beroepen, technische opleidingen (zoals IT-richtingen) en ook op vrouwen in technische beroepen.

“Bij de VRT merken we door de jaren heen een mindere instroom van vrouwen voor technische profielen. Vandaag werken er 12% vrouwen bij onze Technologie-afdeling en 35% vrouwen bij de dienst Operaties. Met deze nieuwe campagne willen we ons steentje bijdragen door Marijke en Patricia als rolmodel naar voor te schuiven voor meisjes die vandaag nog een studiekeuze moeten maken en geïnteresseerd zijn in een technologische functie in de audiovisuele sector.”

Kaat Desmet, coördinator diversiteit bij HR VRT

In bijlage kan u de verschillende videoclips terugvinden alsook een compilatie van alle clips.

Ben je geïnteresseerd in een audiovisuele opleiding maar weet je nog niet precies welke? Kom er met een paar klikken achter via Kies voor media.

Contact

VRT - Kaat Desmet - kaat.desmet@vrt.be - +3227413999

mediarte.be - Renate Breuer - renate.breuer@mediarte.be - +32479459399

Ligt jouw toekomst ook in de media? (compilatie)

Carla Penninckx

Patricia Vercruyssen

Marijke Celis