Paul Peyskens wordt nieuwe netmanager van Canvas

Dinsdag 30 september 2014 — Projectleiders Elly Vervloet en Paul Peyskens hebben vandaag het nieuwe Canvas voorgesteld. Dat start na de paasvakantie 2015. Het nieuwe Canvas wordt een mediamerk dat zich manifesteert op alle platformen die in deze digitale tijd deel uitmaken van het leven van de Vlaming. Paul Peyskens is vanaf vandaag de nieuwe netmanager van Canvas. Collega-projectleider Elly Vervloet neemt de zakelijke leiding van de televisienetten op zich en volgt hiermee business manager Hilde Debackere op.

 

“Het nieuwe Canvas wil de Vlaamse samenleving uitdagen om zichzelf heruit te vinden”, zegt Paul Peyskens. “Dit mediamerk zal vanuit verrassende, andere invalshoeken focussen op wat onderbelicht en ongekend is. Zodat de Canvasgebruiker zich achteraf bedenkt ‘Dat wist ik nog niet’, of ‘Zo kan het dus ook’. Dit op verschillende domeinen: nieuws en actualiteit, met name nationale en internationale politiek, wetenschap, kunst en cultuur, sport, entertainment.”

“Met de content die Canvas aan de gebruikers wil aanbieden, willen we mensen connecteren, via alle platformen die er vandaag zijn, online, mobiel, lineair...”, zegt Elly Vervloet. “Nu het plan klaar is, kan het echte werk beginnen. Gisteren lanceerden we al onze ambitieuze samenwerking met de VRT Nieuwsdienst en VRT Televisie voor twee nieuwe actua-programma’s. Nu stimuleren we al onze partners om te experimenteren met de interactieve formats van vandaag en morgen.”

 

Wie zijn Paul Peyskens en Elly Vervloet?

Paul Peyskens was presentator, regisseur en later eindredacteur van verschillende documentaire-reeksen.  Onder titels als De Wereld is Klein, De Wereld Van Tarantino, De Film van mijn Leven, Puur Persoonlijk, Vormgevers … gaf hij jonge televisiemakers de kans om van de vertrouwde paden af te wijken.  Daardoor raakte hij binnen en buiten de VRT al snel gekend om zijn neus voor talent.  Met De Canvasconnectie tekende hij samen met een enthousiaste ploeg jonge televisiemakers, onder het label Flanders Synergy, een volledig nieuwe productiemethode uit.

 

Elly Vervloet zat de voorbije acht jaar als adjunct-netmanager mee achter het stuur van Eén.  Ze begeleidde tientallen programma’s in de meest uiteenlopende genres,  en bouwde op die manier mee aan het succes van Eén.  Ze werd alom gewaardeerd om haar inhoudelijk werk. Bovendien profileerde ze zich in de meer zakelijke en operationele kant van het netmanagement. Daarvoor werkte ze 12 jaar lang bij de nieuwsdienst, waarvan de laatste 7 jaar als journalist en eindredacteur van Terzake en Koppen.

Hans Van Goethem VRT Communicatie