Skip to Content

Paul Peyskens geeft de fakkel door aan Reinhilde Weyns als netmanager van Canvas

Reinhilde Weyns wordt de nieuwe netmanager van Canvas. Ze volgt Paul Peyskens op, die om gezondheidsredenen nog enige tijd afwezig zal blijven.

Reinhilde Weyns werkte eerder als adjunct-netmanager van Canvas. De voorbije twee jaar was ze bij VRT verantwoordelijk voor de aankoop van internationale programma’s. Sinds de afwezigheid van Paul nam ze al de taken van netmanager ad interim waar.

Peter Claes, Algemeen directeur Media en Productie: “Omwille van haar ervaring, de goede begeleiding van de recente bijsturing van de Canvas-programmering en haar sterk netwerk binnen en buiten VRT is Reinhilde Weyns de aangewezen persoon om de leiding van Canvas over te nemen.

We merken dat de vernieuwing van september met de bijsturing in januari haar vruchten begint af te werpen: meer kijkers vinden de weg naar Canvas en het online aanbod bereikt ook een jonger publiek.”

Reinhilde Weyns: “Ik geloof in het toekomstproject van Canvas. Hiermee is de missie van Canvas opnieuw scherp gesteld en een digitale toekomst voorbereid. Op die basis wil ik met de hele Canvasploeg en de VRT Nieuwsdienst verder een uniek en onderscheidend aanbod uitbouwen, zowel voor tv als online.”

Paul Peyskens: “De vernieuwing van Canvas werd ingezet met een team, waarbij we op Reinhilde konden rekenen als verantwoordelijke Aankoop. Ze is al jaren een zeer gewaardeerde collega en vertrouwenspersoon. Ik weet zeker dat Canvas onder haar leiding in de beste handen is.”

Bij VRT wensen we Paul Peyskens een spoedig herstel. Wanneer hij terugkeert zal hij als creatief adviseur mee programma’s maken en begeleiden bij Canvas.

Contacteer ons
Hans Van Goethem VRT
Hans Van Goethem VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos