Paul Peyskens geeft de fakkel door aan Reinhilde Weyns als netmanager van Canvas

Vrijdag 15 januari 2016 — Reinhilde Weyns wordt de nieuwe netmanager van Canvas. Ze volgt Paul Peyskens op, die om gezondheidsredenen nog enige tijd afwezig zal blijven.

Reinhilde Weyns werkte eerder als adjunct-netmanager van Canvas. De voorbije twee jaar was ze bij VRT verantwoordelijk voor de aankoop van internationale programma’s. Sinds de afwezigheid van Paul nam ze al de taken van netmanager ad interim waar.

Peter Claes, Algemeen directeur Media en Productie: “Omwille van haar ervaring, de goede begeleiding van de recente bijsturing van de Canvas-programmering en haar sterk netwerk binnen en buiten VRT is Reinhilde Weyns de aangewezen persoon om de leiding van Canvas over te nemen.

We merken dat de vernieuwing van september met de bijsturing in januari haar vruchten begint af te werpen: meer kijkers vinden de weg naar Canvas en het online aanbod bereikt ook een jonger publiek.”

Reinhilde Weyns: “Ik geloof in het toekomstproject van Canvas. Hiermee is de missie van Canvas opnieuw scherp gesteld en een digitale toekomst voorbereid. Op die basis wil ik met de hele Canvasploeg en de VRT Nieuwsdienst verder een uniek en onderscheidend aanbod uitbouwen, zowel voor tv als online.”

Paul Peyskens: “De vernieuwing van Canvas werd ingezet met een team, waarbij we op Reinhilde konden rekenen als verantwoordelijke Aankoop. Ze is al jaren een zeer gewaardeerde collega en vertrouwenspersoon. Ik weet zeker dat Canvas onder haar leiding in de beste handen is.”

Bij VRT wensen we Paul Peyskens een spoedig herstel. Wanneer hij terugkeert zal hij als creatief adviseur mee programma’s maken en begeleiden bij Canvas.

Reinhilde Weyns
Hans Van Goethem VRT