Skip to Content
Pano: Stad tegen stort

Pano: Stad tegen stort

Woensdag 12 oktober op Eén en in de app van VRT NWS

11 oktober 2022 - ​ Brussel moet een stuk netter worden. Lokale politici geven dat signaal in Pano deze week. Netheid is een probleem voor het imago van de hoofdstad.

Bevoegd minister Alain Maron: “Neen, ik ben niet tevreden met hoe het is. Er zijn veel investeringen gedaan door de gemeentes en het gewest, maar het resultaat is niet bevredigend.”

Pano gaat na wat gemeentes en gewest doen, spreekt met straatvegers en bewoners. Velen wijzen op een gebrek aan burgerzin. Ligt het aan een gebrek aan repressie of aan een gebrekkige inrichting van de openbare ruimte?

Over één ding is iedereen het eens: een vuile openbare ruimte leidt tot verloedering of onveiligheid. En dat willen burgers en beleid te allen prijze vermijden.

Wat staat er in de weg van een netter Brussel?

Reportage: Stef Meerbergen en Victor Van Driessche
Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael

Pano – Stad tegen stort: woensdag 12 oktober, om 21.30 uur op Eén en in de app van VRT NWS

 

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos