Skip to Content
Pano:  (Over)leven met de wolf

Pano: (Over)leven met de wolf

woensdag 5 april op Eén en in de app van VRT NWS

3 april 2023 - De wolf, het grootste roofdier in de Vlaamse natuur, is helemaal terug. En al helemaal in het ‘kerngebied’: de streek rond Noord-Limburg. Op het militair domein in Houthalen-Helchteren leefde eind vorig jaar een roedel van 13 wolven.

Maar de terugkeer van de wolf gebeurt niet onopgemerkt. De afgelopen vijf jaar hebben wolven bijna 500 stuks kleinvee in Vlaanderen gedood. Nog maar 10% van de mensen met dieren in het gebied waar de wolf actief is, heeft een wolfwerende omheining, ook al wordt die gesubsidieerd. De wachtlijsten zijn lang.

Pano – reporter Vincent Verelst trok 15 keer naar het wolvengebied, in het spoor van de wolf. Zeker is: de wolf polariseert. Pano sprak met felle tegenstanders, maar ook met bewonderaars. Pano onderzoekt ook de kostprijs van de wolf: is de wolfwerende omheining goed besteed belastinggeld? En is die omheining altijd efficiënt?

Reportage: Vincent Verelst, Laura Niclaes en Kris Van de Voorde
Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael

Pano – (over)leven met de wolf: woensdag 5 april om 21.45 uur op Eén en in de app van VRT NWS


 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos