Skip to Content
Pano over het assisenproces tegen seriemoordenaar Stephaan Du Lion

Pano over het assisenproces tegen seriemoordenaar Stephaan Du Lion

‘Het antwoord van Assisen’ - woensdag 15 en 22 maart op Eén en in de app van VRT NWS

13 maart 2023 - Pano begint aan een nieuw seizoen met een tweedelige reportage over de assisenzaak tegen seriemoordenaar Stephaan Du Lion.

Ariane Mazijn, Lutgarda Bogaerts, Maria Van den Reeck en Eve Poppe: vier vrouwen vermoord in de jaren '90. En een veelvoud aan burgerlijke partijen die al decennialang wachten om te weten wat met hun dierbaar familielid is gebeurd. Daarvoor stond seriemoordenaar Stephaan Du Lion enkele weken geleden terecht voor het Antwerpse assisenhof.

Ja, de zaak kreeg al veel aandacht in de media. Maar Pano kon het hele proces filmen. Het resultaat is een unieke inkijk in de dynamiek van een assisenproces. Pano blikt ook terug op het proces en de feiten met Vanessa Demares, de dochter van Eve. Maar ook met advocaten, speurders en met Glenn Mazijn, de broer van Ariane: “Mijn zus was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats”.

Hoe is Du Lion zo lang onder de radar kunnen blijven? In de jaren '90 stonden het DNA-onderzoek en de wetgeving errond nog in de kinderschoenen maar uiteindelijk zorgde het in 2017 voor een doorbraak. En na het proces kon reporter Machteld Libert Stephaan Du Lion in de gevangenis interviewen: “Ik wilde de last al lang van mijn schouders, maar ik vond de moed niet."

Reportage: Machteld Libert, Victor Van Driessche en Kristiaan Grauwels
Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael

Pano – Het antwoord van Assisen: woensdag 15 en 22 maart om 21.35 uur op Eén en in de app van VRT NWS

 


 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos