Skip to Content
Pano over de tattoo business

Pano over de tattoo business

‘Tattoo getest’ - woensdag 3 mei op Eén en in de app van VRT NWS

2 mei 2023 - Tattoos zijn populairder dan ooit: almaar meer mensen laten er een zetten en de tekeningen worden steeds groter. Ook Pano-medewerker Lara wil een nieuwe tatoeage. Ze gaat op zoek naar de beste omstandigheden waarin dat kan. En dat blijkt minder makkelijk dan gedacht.

Want bij de federale overheidsdienst Volksgezondheid staan 2350 tattoo-artiesten geregistreerd. Zij hebben allemaal een erkenningsnummer gekregen na het volgen van een verplichte hygiënecursus. Maar er zijn flink wat illegale tatoeëerders, zo ontdekt de Pano-redactie.

Ook het amateur-tatoeëren door jongeren op feestjes blijkt een nieuwe trend. Tijs Vanneste, programmamaker voor VRT en al 15 jaar tattoo-artiest, ziet het niet graag gebeuren: “Je hebt heel veel goeie artiesten en heel veel charlatans. Ga niet bij Rikske of Fikske om de hoek omdat die honderd euro goedkoper is of toevallig volgende week kan. Dat is meestal geen goed teken.”

Tattoos zijn een booming business maar zijn er ook voldoende controles?

Reportage: Ilse Van Lysebeth
Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael

Pano – Tattoo getest: woensdag 3 mei om 21.45 uur op VRT 1 en in de app van VRT NWS

 


 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos