Pano: Knokke(n) om vastgoed

Pano: Knokke(n) om vastgoed

Woensdag 29 november om 21.30 uur op VRT 1 en in de app van VRT NWS

Knokke - Heist, sinds jaar en dag Vlaanderens meest mondaine gemeente. Maar vandaag is het niet al goud wat blinkt. 

De laatste maanden rommelt het serieus in de Knokse politiek. En er is ook protest tegen het bouwen van een nieuw, groot golfterrein. 

Er was al de vernietigende audit, waarin ex-schepen Kris Demeyere nadrukkelijk werd genoemd. En dan was er nog het ontslag van burgemeester Piet De Groote, de opvolger van wijlen Leopold Lippens.

Volgens Manu Desutter, 6 jaar lang burgemeester in de jaren 70 is het duidelijk. "Er is té veel geluisterd naar de 'immobiliën' en té weinig naar het algemeen belang".

Pano onderzoekt een aantal grote immoprojecten in Knokke-Heist. In Heist bijvoorbeeld, zijn 40 woningen beschadigd door grote bouwwerken.

"Dat is door al dat rijk volk dat hier appartementen wil zetten, en de gewone man moet boeten", ​ zegt een kranige tachtiger. Hoe ver reikt de verstrengeling van vastgoed en lokale politiek in Knokke-Heist?

 

Reportage: Wim Van den Eynde en Mieke Fauconnier

Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael

 

 

Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT NWS

 

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos