PANO: Het rapport van De Lijn 2019

2019 was een annus horribilis voor De Lijn. De Vlaamse ombudsman werd overspoeld door klachten over De Lijn. Het leek wel of er overal werd gestaakt. “De Lijn, dat kan je vergelijken met spelen op de Lotto. Hebben we vandaag geluk: rijdt de bus of niet?”, vertelt een boze reiziger. Pano-reporter, Laura Niclaes, nam zelf eens de proef op de som. Ze nam 6 weken de bus. Zijn de vele klachten van reizigers overdreven?

Wat is er aan de hand bij De Lijn? Pano praatte de afgelopen maanden met tientallen mensen binnen én buiten de organisatie. Wat opvalt? De reorganisatie die gestart is in 2018 wordt door velen rampzalig genoemd. “Door al die negativiteit van de afgelopen maanden: wie wil er nog bij dit bedrijf solliciteren?” vraagt een buschauffeur zich af.

Volgens Dirk Lauwers, mobiliteitsexpert en onderzoeker bij UAntwerpen, zijn vooral het beleid én de politiek, verantwoordelijk. “Het openbaar vervoer is totaal geen prioriteit, de visie ontbreekt”.
Toch blijft Roger Kesteloot, de CEO van De Lijn hoopvol “In 2020 zullen we onze rug rechten.” Het valt te bezien of de werknemers en reizigers daar nog in geloven.

PANO: Het rapport van De Lijn, woensdag 11 maart om 21u25 op Eén. Een reportage Laura Niclaes, eindredactie: Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met