Pano: De ongelijke strijd

Pano: De ongelijke strijd

Woensdag 15 november op VRT 1 om 21.40 uur en in de app van VRT NWS

13 november 2023 - Extreem druggeweld wordt zichtbaarder dan ooit. Na de aanslagen in de straten van Antwerpen, zijn we in een nieuwe fase aanbeland: openlijk geweld tegen de overheid zelf. Er was de (mislukte) raid van drugscriminelen die hun inbeslaggenomen cocaïne terug wilden en de overval op het douanekantoor op Linkeroever.

Pano ging maandenlang op onderzoek in de Antwerpse haven, dé Europese cocaïne-draaischijf. Tientallen havenpersoneelsleden, sommigen veroordeeld, anderen corrupt, vertellen ons hoe de cocaïne uit de Antwerpse haven wordt gesmokkeld. 

Vier van hen wilden uiteindelijk in Pano hun verhaal vertellen voor de camera. Het beeld dat wordt geschetst is er één van geweld, maar ook van wijdverbreide corruptie. En dan is de vraag: wat kan politie, parket en douane daar tegenover zetten? ​

Er waren successen de afgelopen weken, tientallen tonnen cocaïne werden in beslag genomen. Maar zijn er voldoende middelen om de georganiseerde drugscriminaliteit een beslissende slag toe te brengen?

 

Reportage: Fabian Lefevere, Wim Van den Eynde en Victor Van Driessche

Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael

Pano: De ongelijke strijd op woensdag 15 november op VRT 1 om 21.40 uur ​ en in de app van VRT NWS

 

Anne Stroobants Communicatieverantwoordelijke VRT NWS

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos