Skip to Content
Pano:  Crèche in crisis

Pano: Crèche in crisis

woensdag 12 april op Eén en in de app van VRT NWS

11 april 2023 - Elke dag vertrouwen duizenden ouders hun kostbaarste bezit toe aan enthousiaste en zorgzame kinderbegeleiders. Het afgelopen jaar was dat af en toe met een bang hart. Er stierf een kind in de opvang, andere kinderen werden hardhandig aangepakt, crèches moesten dicht of beperkten hun openingsuren omdat personeel uitviel of omdat ze er geen meer vonden. Stress bij ouders: waar kunnen we met onze kinderen terecht? Maar ook stress in de kinderopvang: kunnen we het nog wel goed doen?

Pano meet de temperatuur in de kinderopvang vandaag. In verschillende kinderopvanginitiatieven en bij ouders die het dan maar zelf doen. Pano gaat ook mee op inspectie. Misschien ligt de oplossing in een radicaal ander systeem? In Brugge gaan kinderopvang, kleuter- en basisonderwijs al een tijdje samen. Is dat de toekomst?

Reportage: Jan Konings en Laura Verhaeghe
Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael

Pano – Créche in crisis: woensdag 12 april om 21.45 uur op Eén en in de app van VRT NWS

 


 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos