Skip to Content

Ontdek de media-innovaties van morgen op 5 december op Media Fast Forward

De ontwikkeling van media staat niet stil en binnenlandse en buitenlandse innovaties veroveren razendsnel de harten van de Vlaamse mediagebruikers. Om media en technologie in onze (toekomstige) wereld mee vorm te geven, organiseren VRT, Var en BOZAR op 5 december Media Fast Forward, waar ondernemers, onderzoekers, mediakenners, beleidsmakers en iedereen met interesse in media-innovatie elkaar kunnen vinden. 

Dieter Boen, manager VRT Innovatie: “Dit is de vijfde editie van Media Fast Forward die we organiseren en we kunnen zeggen dat dit jaar de grootste en boeiendste editie wordt. Meer dan 40 startups, 10 internationale projecten en verschillende sterke cases zullen de aanwezigen inspireren.” 

Saskia Schatteman, CEO Var, VRT’s reclameregie: “Wereldwijd zijn bedrijven voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om met hun klanten te kunnen connecteren. Media kunnen daar een krachtige hefboom en partner voor zijn. Bedrijven interesseren zich in wat media doen. Samenwerken in niet-alledaagse partnerschappen kan dan ook nieuwe, interessante opportuniteiten scheppen die te ontdekken zijn op Media Fast Forward.”

Media Fast Forward laat (inter)nationale gasten aan het woord van onder andere het Oxford Internet Institute, Vice, Spotify, UK Radioplayer, IPG Mediabrands en Studio Brussel. Zij zetten inspirerende verhalen en voorbeelden over mediabeleving in de kijker en blikken vooruit op hoe we media in de toekomst kunnen en zullen ervaren.  Daarnaast kan je in de Future Zone terecht om nieuwe technologieën en projecten te ervaren die onze toekomstige mediabeleving mee vorm zullen geven. Daar kom je ook meer te weten over tien Europese onderzoeksprojecten en de mogelijkheden van media in de toekomst. In de Marketplace kan je dan weer de nieuwste innovaties van de markt leren kennen. Daarvoor presenteren 25 startups en partners EVS, IBM en Agoria hun technologieën.

 

Afspraak op 5 december vanaf 13u30 in BOZAR om je onder te dompelen in de wereld van media-innovatie. Inschrijven en meer te weten komen kan via www.mediafastforward.be.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos