Skip to Content
Olivier Goris gaat Eén en Canvas leiden

Olivier Goris gaat Eén en Canvas leiden

De VRT actualiseert de leiding van Eén en Canvas. Olivier Goris wordt manager van beide netten. De voorbije jaren hebben Eén en Canvas met succes hun eigen identiteit scherper gesteld en werden ze opnieuw meer aanvullend voor elkaar. De samenwerking tussen beide netten is de afgelopen maanden intensiever geworden. Met het team van Eén en het team van Canvas gaat Olivier Goris verder op deze ingeslagen weg.

 

“Eén en Canvas behouden elk hun eigen identiteit”, legt Peter Claes, algemeen directeur Media en Productie, uit. “Eén voelt en voedt de hartslag van Vlaanderen en is meer dan ooit de zender die mensen verbindt. Canvas neemt op z’n eigen verdiepende manier een unieke plaats in het Vlaamse medialandschap in.”

“Deze nauwe samenwerking tussen Eén en Canvas is een logische stap. We geloven dat beide merken zich vandaag vanuit één overkoepelende blik beter kunnen wapenen voor de uitdagingen van de toekomst. Die uitdagingen zijn divers: Hoe kunnen we met een beperkter budget onze opdracht als openbare omroep maximaal vervullen? Hoe kunnen we alle Vlamingen blijven bereiken, ook al gebruiken ze media soms op een andere manier? Hoe kunnen we onze impact behouden met steeds meer internationale concurrentie? Door een wisselwerking van talent en kennis verzekeren we bovendien het kwalitatief hoge niveau dat de Vlaming van beide netten verwacht.”

 

“Sinds november ben ik nauw betrokken bij de werking van Canvas”, zegt Olivier Goris. “Ik ontmoette er een straffe ploeg, samen hebben we nagedacht over de sterktes van Canvas en hoe we die verder kunnen ontwikkelen. Door intensief samen te werken met medewerkers van zowel Eén als Canvas voelden we elke dag de kracht van die synergie. Canvas heeft een unieke positie in het Vlaamse medialandschap. Het blijft ook in de toekomst een heel belangrijk net. Ik kijk er naar uit om dit mee vorm te geven.”

 

“Olivier Goris heeft een uitzonderlijk creatief inzicht en kan als geen ander makers inspireren en begeleiden. Hij kan verder bouwen op zijn successen bij Eén en zijn jaren ervaring als tv-maker en creatief directeur bij Woestijnvis”, voegt Peter Claes toe. “Na enkele maanden van kruisbestuiving ben ik tevreden dat we zijn rol als netmanager van Eén en Canvas kunnen bekendmaken.”

Contacteer ons
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos