Michaël Van Droogenbroeck belicht alternatieven spaarboekje

Vijfdelige reeks in "Het journaal" en "De inspecteur" vanaf maandag 22 september

Donderdag 18 september 2014 — Tijdens de week van maandag 22 september belicht Michaël Van Droogenbroeck in een vijfdelige reeks voor "Het journaal" de alternatieven voor een klassiek spaarboekje. Kunnen we beter investeren in aandelen, obligaties, goud, immobiliën of kunst?

 

De rentes op spaarrekeningen zijn zo laag dat ze amper nog iets opbrengen. Maar hoe zit het met de alternatieven zoals obligaties of aandelen kopen? Wat zijn de voor- en nadelen van investeren in kunst, vastgoed of goud? VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck zocht uit hoeveel winst of verlies je gemaakt zou hebben als je vijf jaar geleden 10 000 euro geïnvesteerd had in aandelen, obligaties, goud, immobiliën of kunst. Hij presenteert de resultaten vanaf maandag 22 september tot en met vrijdag 26 september in Het journaal.

"Als je honderd procent garantie wilt dat je je geld terugziet, bestaat er niets dat veiliger is dan een spaarboekje. Maar er bestaan wel alternatieven die iets meer kunnen opbrengen, maar ook risicovoller zijn. Het is altijd een kwestie van de pro's en de contra's af te wegen."
Michaël Van Droogenbroeck

In het consumentenprogramma De inspecteur op Radio 2 blikt Van Droogenbroeck tijdens de week van 22 september elke morgen vooruit op de reportage van die dag.