Skip to Content

Michaël Van Droogenbroeck belicht alternatieven spaarboekje

Vijfdelige reeks in "Het journaal" en "De inspecteur" vanaf maandag 22 september

Tijdens de week van maandag 22 september belicht Michaël Van Droogenbroeck in een vijfdelige reeks voor "Het journaal" de alternatieven voor een klassiek spaarboekje. Kunnen we beter investeren in aandelen, obligaties, goud, immobiliën of kunst?

 

De rentes op spaarrekeningen zijn zo laag dat ze amper nog iets opbrengen. Maar hoe zit het met de alternatieven zoals obligaties of aandelen kopen? Wat zijn de voor- en nadelen van investeren in kunst, vastgoed of goud? VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck zocht uit hoeveel winst of verlies je gemaakt zou hebben als je vijf jaar geleden 10 000 euro geïnvesteerd had in aandelen, obligaties, goud, immobiliën of kunst. Hij presenteert de resultaten vanaf maandag 22 september tot en met vrijdag 26 september in Het journaal.

"Als je honderd procent garantie wilt dat je je geld terugziet, bestaat er niets dat veiliger is dan een spaarboekje. Maar er bestaan wel alternatieven die iets meer kunnen opbrengen, maar ook risicovoller zijn. Het is altijd een kwestie van de pro's en de contra's af te wegen."
Michaël Van Droogenbroeck

In het consumentenprogramma De inspecteur op Radio 2 blikt Van Droogenbroeck tijdens de week van 22 september elke morgen vooruit op de reportage van die dag.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos