MIA's 2022: ontdek de line-up voor de liveshow

MIA's 2022: ontdek de line-up voor de liveshow

Vrijdag 13 januari 2023 - Op donderdag 26 januari is het zover: de Music Industry Awards (MIA's) 2022 worden dan uitgereikt door VRT en VI.BE - het steunpunt voor artiesten en de muzieksector - live vanuit Paleis 12. Bart Peeters presenteert dit jaar de MIA's.

Eén maakte zonet bekend welke artiesten zullen optreden op deze MIA's. CAMILLE, Oscar and the Wolf, Metejoor, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Vaya Con Dios en Pommelien Thijs zullen alvast schitteren op het MIA's-podium. De laatste naam van de line-up wordt binnenkort bekend gemaakt. Wie erbij wil zijn, kan nog tickets kopen via mias.be of paleis12.com.

VRT zet met de MIA’s de Week van de Belgische Muziek, die maandag 30 januari van start gaat, alvast feestelijk in.

De line-up

Charlotte Adigéry & Bolis Pupul treden voor de allereerste keer op in de tv-show van de MIA’s. Ze zijn in maar liefst acht categorieën genomineerd: 'Album', 'Alternative' en 'Groep' (publieksprijzen) en 'Artwork', 'Auteur/Componist', 'Live act', 'Producer' en 'Videoclip' (sectorprijzen).

Oscar and the Wolf is vier keer genomineerd. Oscar and the Wolf maakt kans in de publiekscategorieën 'Pop' en 'Solo man' en de sectorcategorieën 'Artwork' en 'Live act'. Oscar and the Wolf won in zijn carrière al acht MIA's en staat daarmee in de top vijf van artiesten met de meeste MIA's ooit. Het is van 2018 geleden dat we deze internationaal gevierde ster als optredende artiest bij de MIA's mogen verwelkomen.

Pommelien Thijs is genomineerd in vijf categorieën: 'Doorbraak', 'Nederlandstalig', 'Solo vrouw', 'Hit van het jaar 2022' en de sectorcategorie 'Videoclip'. Ze maakt zo kans op haar eerste MIA's. Pommelien treedt voor de allereerste keer op tijdens de MIA's.

De groep Vaya Con Dios wordt deze MIA's geëerd met een Lifetime Achievement Award voor haar indrukwekkende parcours en oeuvre. Dani Klein neemt, als laatste originele lid van de band, de onderscheiding in ontvangst tijdens de liveshow. Meer info over Vaya Con Dios vind je hier.

CAMILLE is vier keer genomineerd. Ze maakt kans op een MIA voor 'Nederlandstalig', 'Pop', 'Solo vrouw' en de sectoraward 'Live act'. Net als Pommelien Thijs maakt ze dus kans om haar allereerste MIA's te verzilveren.

Metejoor maakt kans op een MIA in de publiekscategorieën 'Album', 'Nederlandstalig', 'Hit van het jaar 2022' en 'Solo man'. Hij won vorig jaar drie MIA’s, hoeveel kan hij er dit jaar verzilveren?

De presentator

Bart Peeters presenteert de MIA's 2022. Hij is niet enkel daarin ervaringsdeskundige - hij was voor de MIA's in 2017 al presentator - maar ook in de MIA's zelf. Bart won namelijk tal van MIA's doorheen zijn carrière en trad bij de vorige editie nog op in de show als winnaar van een MIA voor 'Album'.

De MIA's 2022: live te zien op Eén op donderdag 26 januari om 20.40 uur.

Wie de MIA's live wil bijwonen, kan nog tickets verkrijgen via mias.be of paleis12.com.

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos