Skip to Content

Met nieuwe digitale initiatieven zet de VRT nog meer in op cultuur en kunstbeleving

De VRT wil de belangrijkste (media)partner blijven voor de Vlaamse cultuursector

De VRT start met een reeks nieuwe digitale initiatieven rond kunstbeleving. In de toekomst wil de openbare omroep nog meer Vlamingen uitnodigen om kunst en cultuur te beleven. De VRT zet cultuurbeleving bovenaan de agenda, zowel in de breedte als in de diepte wil de VRT meer investeren in het stimuleren van cultuurparticipatie. De openbare omroep zet in op een actieve en geïntegreerde cultuuraanpak die de Vlamingen informeert en inspireert via televisie, radio en online.

“Heel wat Vlamingen vinden vandaag de weg naar de kunsthuizen via online en offline media. Het medialandschap verandert heel snel en ook de VRT wil kunstbeleving een extra digitale impuls geven. Dat doen Canvas, Radio 1 en Klara vandaag al op hun eigen websites met initiatieven zoals de online wedstrijd van “Speel het hard”(Canvas), en de online video’s van “Dagelijkse kunst” (Klara), of de website van ‘LangZullenWeLezen’. In de toekomst willen we niet alleen kunstbeleving op deze websites verder uitbouwen en aan elkaar koppelen, maar ook inzetten op nieuwe initiatieven op onze social media-kanalen.”

Paul Lembrechts, CEO VRT
 

“Voor de VRT blijft cultuur in de breedte en de diepte een absolute prioriteit. Daar blijven wij op inzetten. Ik steun daarom de nieuwe digitale initiatieven die nu genomen worden bij de VRT. ”.

Luc Van den Brande, voorzitter Raad van Bestuur VRT

Nieuw en versterkt team

Om de nieuwe digitale ambities waar te maken, investeert de VRT in een team dat de huidige redacties zal versterken. Naast het team, zullen geregeld experten ingezet worden om de juiste duiding te geven online en offline.

“De internationale artistieke klasse van kunst en cultuur in Vlaanderen en Brussel willen we op de VRT elke dag laten horen en zien. Die ambities willen we met Klara en online waar maken. Door de grote belangstelling voor o.a. ‘Dagelijkse kunst” op Klara.be, “van A tot Z” op VRT NU, het Iedereen Klassiek-kanaal op Youtube en de digitale content van Culture Club (Radio 1) is de VRT ervan overtuigd dat cultuur ook digitaal wordt gesmaakt. Ik kijk ernaar uit om samen met collega’s, en met de versterking van een nieuw team, het cultuurplan ook online te realiseren.”

Chantal Pattyn, cultuurmanager VRT

Tinka Claeys gidst Vlamingen doorheen kunst via de Instagram-account van Pompidou

Tinka Claeys, een van de vele VRT-dames met een hart voor kunst, gaat experimenteren met nieuwe formats en events met een sterke nadruk op kunstbeleving.

Via tal van digitale initiatieven, zoals de Instagram-account van het Klara-programma Pompidou, zal ze Vlaanderen en Brussel binnenkort mee gidsen doorheen de kunstwereld. Langs galeries, musea, theaterzalen en muziektempels, wil Tinka met haar ploeg de Vlaming meenemen naar ‘niet te missen’ voorstellingen, tentoonstellingen en concerten.

Tinka Claeys heeft een hart voor kunst. Ze studeerde kunstgeschiedenis in Gent, en werkte onder meer in Italië voor de modesector. 

“Ik kijk er naar uit om mijn passie voor kunst te delen. Ik ken de VRT als een huis met een hart voor cultuur, en dit wil ik nu mee uitdragen. Graag gids ik de mensen door de wereld van de kunst en de hele beleving errond. Dat doe ik niet in mijn eentje maar in cocreatie met onze merken die onze passie voor kunst delen.”

Tinka Claeys

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos