Skip to Content
Media Invest Vlaanderen investeert in beloftevolle 3D-animatiestudio Cyborn

Media Invest Vlaanderen investeert in beloftevolle 3D-animatiestudio Cyborn

Media Invest Vlaanderen (MIV), investeert 1 miljoen euro in de Antwerpse 3D-animatiestudio Cyborn. De investering moet de verdere groei van Cyborn mogelijk maken en de leidende positie van Vlaamse ondernemingen in de snel evoluerende animatiesector verzekeren.

Cyborn is een jonge en groeiende animatiestudio die naast het (co)produceren van animatiefilms apps en games ontwikkelt met een sterke focus op augmented reality (AR) en virtual reality (VR). De studio specialiseert zich binnen dit segment onder andere in complexe en hyperrealistische 3D-karakteranimatie. Cyborn is bovendien de enige animatiestudio in België met een motion capture-studio voor realistische animatie. De onderneming maakte een eerste animatiefilm (Ploey), werkt aan een tweede (Dragon Rider) en werkte ook al samen met de VRT voor de game van de Ketnetreeks Buck. De combinatie van expertise met een diepgaande kennis van diverse technologieën, maakt van Cyborn een geschikte partner voor innovatieve projecten en extended reality-toepassingen (XR).

Stijgende vraag

Media Invest Vlaanderen staat een achtergesteld krediet toe van 1 miljoen euro (in twee schijven) om de groei van Cyborn verder mogelijk te maken. Roald Borré, bestuurder bij MIV legt uit waarom: “Cyborn is de afgelopen jaren sterk gegroeid, met knappe producten en een sterke focus op hyperrealistische 3D-animatie. De onderneming focust op nieuwe technologie en innoveert voortdurend, ook in toptalent. Zowel dat menselijke kapitaal als hun professionele tools en processen maken dat Cyborn de komende jaren een belangrijke rol kan spelen bij de stijgende vraag naar kwalitatieve animatie. Niet alleen groeien de mogelijkheden voor AR en VR, er komt ook een sterkere wisselwerking tussen films, games en VR. Cyborn heeft een sterke visie op die evolutie.

Animatietalent in Vlaanderen houden

Cyborn wil de komende jaren naast de realisatie van animatiecoproducties ook inzetten op de ontwikkeling van eigen animatiefilms en -series. Daarnaast wil de studio ook verder investeren in innovatie (o.a. in een real-time previsualisatietool in VR) en de zelf ontwikkelde animatietools verder uitbreiden. “De investering geeft Cyborn de kans om onze positie als vooruitstrevend en innovatief film-, game en VR productiehuis te versterken en een succesvolle internationale speler te worden in de snel evoluerende markt van VR en AR applicaties en games.” aldus Iris Delafortry van Cyborn

Cyborn is de eerste investering van Media Invest Vlaanderen en past volgens bestuurder Roald Borré perfect in de MIV-portefeuille. “Met deze investering willen we het animatietalent in Vlaanderen verankeren. De onderneming heeft een groot potentieel om door te groeien.”, aldus Borré. Cyborn was dit jaar overigens de sterkst groeiende kleine onderneming in Antwerpen volgens het tijdschrift Trends (Trends Gazellen).

Over Media Invest Vlaanderen (MIV)

Via de joint venture Media Invest Vlaanderen (MIV) investeren de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en de VRT in beloftevolle bedrijven uit het Vlaamse media-ecosysteem. Zowel ondernemingen actief in mediatechnologie (allerhande platformen en technologieën waar content op getoond en verspreid kan worden) als in mediacontent (film- en tv-productiehuizen, gaming studio’s…) behoren tot de scope van Media Invest Vlaanderen.


Meer info:

  • MIV
    Frank Kindt: 0472 420 790 - frank.kindt@pmv.eu ​
  • Cyborn
    Iris Delafortry: 0472 247 555 - iris@cyborn.be

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos