Skip to Content
Match: nieuwe humoristische fictiereeks op VRT NU met Rob Van Impe (Average Rob), Sinay Bavurhe, Clara Cleymans en Nico Sturm

Match: nieuwe humoristische fictiereeks op VRT NU met Rob Van Impe (Average Rob), Sinay Bavurhe, Clara Cleymans en Nico Sturm

Wat als twee sportverslaggevers elke stap van je becommentariëren, terwijl je van je leven een puinhoop maakt?

Dinsdag 14 december 2021 - Stan Hermans (acteerdebuut van Rob Van Impe, beter bekend als Youtuber Average Rob) is een twintiger, met twintiger-problemen. Zijn lief gooide hem buiten en hij kan weer van voren af aan beginnen. Stan blijft echter niet bij de pakken zitten. Hij zal een nieuwe vriendin vinden en een succes maken van zijn leven. Helaas raakt hij constant verzeild in situaties die hem een idioot doen lijken.

Match is een absurde, humoristische reeks met een twist: Stan wordt namelijk gevolgd door twee sportverslaggevers (vertolkt door Clara Cleymans en Nico Sturm) die elk aspect van zijn leven voorzien van commentaar. Hij kan hen niet zien of horen, maar ze bespreken vurig Stans tactiek, prestaties en fouten bij elke nieuwe uitdaging in zijn leven. Ze zijn tegelijkertijd zijn grootste supporters en grootste critici.

In tien afleveringen volgen we Stan, samen met de commentatoren, op zijn kronkelige pad naar geluk. Wordt het winst of blijft hij bengelen aan de onderkant van het klassement? Voor Youtuber Rob Van Impe (Average Rob) was Match zijn acteerdebuut:

"Acteren is altijd een kinderdroom van mij geweest. Toen ik te horen kreeg dat ik de hoofdrol mocht spelen, was ik mega enthousiast! Ik kon het niet echt geloven. Na 25 lange draaidagen, een naaktscène en een tweetal sekscènes, moet ik zeggen dat mijn eerste ervaring op set al behoorlijk heftig was (lacht). Het was ook een eer om te mogen samenwerken met grote namen zoals Clara Cleymans en Nico Sturm. Ik heb me rot geamuseerd met iedereen.”

Rob speelt aan de zijde van jong acteertalent Sinay Bavurhe. Gevestigde waarden Nico Sturm en Clara Cleymans nemen de andere hoofdrollen voor hun rekening. Pietje Horsten (W817, Loslopend wild) verzorgt de regie. In Match herken je in enkele gastrollen nog verschillende bekende koppen, zoals Bartel Van Riet, Hakim Chatar, Charlotte Anne Bongaerts en Nathan Bouts.

Match: vanaf zondag 26 december volledig te bekijken via VRT NU.

Match is de jongste webreeks van Sputnik Media, gekend van digital-first reeksen als wtFOCK, Bathroom Stories, Panna en Meisjes.

Match is na Bathroom stories een nieuwe reeks op maat van de jonge doelgroep die exclusief wordt aangeboden op VRT NU. Dankzij VRT NU kan de VRT content op maat van de jongere doelgroep aanbieden, die erg actief is op VRT NU. 20% van de gebruikers is jonger dan 25 jaar en meer dan 40% is jonger dan 35 jaar. Naast Match is binnenkort ook het nieuwe First dates teens volledig op VRT NU te zien.

De cast

ROB VAN IMPE

Rob Van Impe, beter bekend als Average Rob, is een Vlaamse acteur, comedian, youtuber en radiopresentator. Hij werkt sinds 2016 voor het Belgische magazine Humo en presenteerde het radioprogramma BOITLYFE op jongerenzender StuBru. Momenteel focust Rob zich vooral op het maken van wekelijkse Youtubevideo's, waarin hij extreme sporten combineert met humor. Sinds kort is hij ook Belgisch kampioen stokpaardrijden.

SINAY BAVURHE

Sinay Bavurhe is een Belgische singer-songwriter en actrice. Ze was in 2020 te zien in onder andere de webserie wtFOCK en schitterde in de musicalfilm Annette, die dit jaar in Cannes in première ging. Ook dit jaar nam Sinay deel aan The voice van Vlaanderen, ze schopte het daar tot in de eerste liveshow. Sinay rond momenteel haar master Drama af.

CLARA CLEYMANS

Clara Cleymans is gekend van onder andere de Eén-reeksen We moeten eens praten, De Ridder, Quiz me quick, en van Tegen de sterren op. Ze was daarnaast in verschillende films te zien, waaronder Groenten uit Balen. Clara is ook actief in het theater, ze toert met de producties Figaro en Onze wederzijdse vriend (van Charles Dickens) in België en Frankrijk. Op dit moment speelt ze de Joodse Sarah in de langlopende succesmusical 40-45.

NICO STURM

Nico Sturm is gekend van reeksen als De smaak van de Keyser, Van vlees en bloed, Wat Als?, Glad ijs, en films als My queen Karo, Het varken van Madonna, Sinterklaas en Koning Kabberdas, en Niet schieten. Nico presenteerde daarnaast op Ketnet onder andere Sturmtroopers. Hij is ook erg actief in het theater, zowel in binnen- als buitenland.

Korte inhouden

1: Win haar terug

Stan gaat de laatste spullen ophalen die hij heeft achtergelaten bij zijn ex. De laatste keer dat ze elkaar zagen was allesbehalve aangenaam, maar Stan heeft er deze keer goede hoop op. Zal hij een tweede kans uit de brand kunnen slepen?

2: Brand het kot niet af

Stan is single. Alweer. Hij komt thuis na een miserabel, dronken nachtje uit. Zijn nachtelijke honger wil hij nog even stillen met een diepvriespizza. Maar de vraag is of hij die krijgt opgewarmd zonder in slaap te vallen en het appartement af te branden.

3: Grijp de wijn

Stan heeft een feestje met oude studiegenoten. Maar dat blijkt een etentje met enkel koppels te zijn. Stan is de enige single. Slaagt hij erin om de fles wijn die hij meebracht weer mee te nemen en naar een echt feestje te raken, zonder dat iemand het doorheeft?

4: Weet hoe ze heet

Stan heeft een zware kater, maar naast hem ligt het mooiste meisje dat hij ooit heeft gezien. Dit kan de beste dag in lange tijd worden. Maar wat was haar naam ook alweer?

5: Verberg je stinkvoeten

Stan gaat mee een mogelijk nieuw appartement bekijken voor Eva. Het enige probleem: Hij heeft geen propere kousen kunnen aantrekken en blijkbaar moeten de schoenen uit voor het bezoek. Zal hij zijn stinkende voeten geheim kunnen houden?

6: Seks met Eva

Stan maakt zich klaar voor zijn grootmoeders begrafenis, wanneer Eva voor de deur staat. Ze hebben elkaar enkele dagen niet gezien, dus Stan wil niets liever dan de liefde met haar bedrijven. Maar is hij een complete klootzak als hij haar probeert te verleiden, net voor de begrafenis?

7: Perfecte schoonbroer

Stan ontmoet Eva’s zus voor de allereerste keer op café. Eva is te laat, waardoor Stan alleen met de zus moet wachten. Hij merkt een stukje rucola tussen de tanden van Eva’s zus. Moet hij haar erop wijzen?

8: Het spel staat op het spel

Stan en Eva zijn op kampeerweekend met Eva’s vrienden. De sfeer is goed en de vrienden besluiten te skinnydippen. Stan wil niet preuts overkomen, maar aan de andere kant is hij nu ook niet bepaald trots op de grootte van zijn penis. En al zeker niet in het koude water. Zal hij de koelte kunnen bewaren zonder iets te moeten tonen van zijn kleine vriend?

9: Nummer 2

Stan ontmoet Eva’s ouders bij hun thuis. Na koffie en gebak, moet Stan nodig naar het toilet. Het enige probleem: Dat toilet is maar een deur verwijderd van waar de rest zit en Stan voelt de druk stijgen. Zal het hem lukken om zichzelf te verlossen zonder dat iedereen hem hoort?

10: Negeer de ex

Stan en Eva plannen een romantische vakantie in een koffiebar. Helaas zit Stans ex-vriendin enkele tafeltjes verder. Zal hij de focus op Eva en de vakantie kunnen bewaren of zal zijn ex roet in het eten gooien?

Match: vanaf zondag 26 december volledig te bekijken via VRT NU.


Noot aan de redactie: interesse in een gesprek met de hoofdcast? Contacteer robin.deveen@vrt.be. Sinay Bavurhe is beschikbaar op 20/12, interviews met de anderen worden naargelang de agenda's ingepland.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos