Maarten Janssen wordt nieuwe netmanager Ketnet

Maarten Janssen wordt nieuwe netmanager Ketnet

Dinsdag 9 juni 2015 — Maarten Janssen wordt de nieuwe netmanager van Ketnet. Maarten werkt al sinds 2004 bij de VRT en was de voorbije jaren Creative Director bij VRT Televisie voor Ketnet en Eén. Zo stond hij mee aan de wieg van succesvolle Ketnet-programma’s zoals “Ketnet Kingsize”, “Move tegen Pesten” en het “Gala van de Gouden K’s”.  

“De voorbije jaren maakte ik met veel goesting programma’s voor Ketnet, en ik vind het een hele eer om voortaan als netmanager mee te mogen bouwen aan een sterke toekomst van dit kwaliteitslabel. Een boeiende uitdaging in deze digitale tijden, want kinderen kunnen tegenwoordig al swipen op een tablet nog voor ze kunnen stappen. Dat ons doelpubliek niet alleen op tv de weg vindt naar Ketnet, maar ook massaal online, bewijst in ieder geval dat we op de goede weg zijn.”

Maarten Janssen

Maarten vervangt huidig Ketnet-netmanager Wouter Quartier die als nieuwe digitale manager verantwoordelijk zal zijn voor de digitale transformatie van alle televisie- en radiomerken van de VRT.

“De kennis die ik heb opgebouwd bij het realiseren van Ketnet als een digitaal merk, neem ik nu mee naar de andere VRT-netten. Het wordt mijn taak om samen met de verschillende netmanagers de VRT te helpen in de omschakeling naar de digitale werkelijkheid waar de Vlaamse mediagebruikers zich vandaag bevinden. Ik ben heel blij over de periode waarin ik samen met de kinderen en een sterk team Ketnet heb kunnen maken, en wens Maarten en iedereen bij Ketnet alle succes toe.”

Wouter Quartier

Hans Van Goethem VRT Communicatie at VRT