Live IP, vernieuwend project van VRT en EBU, wint nu ook IBC Innovation Award

Ketnet-app krijgt zilver in categorie IBC Innovation Award for content management

De IBC Innovation Award for Content Creation is vanavond gewonnen door Live IP, een samenwerkingsproject van VRT en EBU. Live IP is het eerst live-productiesysteem dat volledig beroep doet op IP en IT-technologie. In juni won Live IP al de EBU Award for Technology en Information. Deze vernieuwende aanpak werd deze zomer toegepast voor het live ochtendprogramma over het EK Voetbal van Ketnet. De prijs werd zondagavond in Amsterdam in ontvangst genomen door Felix Poulin (Senior Project Manager bij EBU) Michel De Wolf (directeur van D.W.E.S.A.M.) en Mick De Valck (Algemeen directeur Technologie en Operaties van VRT)

Live IP was niet de enige nominatie voor VRT bij de IBC Awards. De Ketnet-app, gemaakt met het Gentse productiebedrijf Small Town Heroes, haalde de shortlist voor IBC Innovation Award for Content Management. De Ketnet-app won uiteindelijk de tweede plaats in deze categorie. De Ketnet-app bestaat voor twee doelgroepen: een voor kinderen tot zes jaar, en een voor kinderen ouder dan zes jaar. De apps zijn niet alleen toegankelijk voor kinderen maar ook voor ouders. Dit past in het globale Ketnet-aanbod om er als Ketnet voor alle kinderen te zijn, in elke fase van hun ontwikkeling en met een 360° aanbod, op elk relevant platform: televisie, online, met evenementen op locatie,...

 

VRT Sandbox, een Innovatie-afdeling van VRT, bracht en brengt vanop IBC live online verslag uit, in samenwerking met Datanews: http://sandbox.vrt.be/sandboxtv

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met