Lisbeth Imbo stopt als co-presentator van De zevende dag

Donderdag 13 juni 2024- Zondag 30 juni sluit het duidingsprogramma De zevende dag het bewogen politieke voorjaar van 2024 af. Het wordt meteen ook de laatste uitzending voor Lisbeth Imbo, die na 6 jaar de presentatiestoel verlaat. Lisbeth combineerde VRT met de uitgeverswereld en blijft aan de slag als uitgever en als zelfstandig journalist.

Imbo werkte sinds 1999 voor VRT voor Donna en Radio 1. Sinds 2008 werkte ze ook voor Canvas, o.m. voor Terzake. In 2013 verliet Imbo VRT voor de krant De Morgen, om in september 2018 terug te keren als co-presentator van De zevende dag, de vaste afspraak op zondag voor duiding bij de actualiteit van de voorbije week.

"Met trots neem ik afscheid van De zevende dag", ​ benadrukt Lisbeth Imbo. "Ik heb altijd gezegd dat ik vijf seizoenen zou maken, het zijn er zes geworden, door de verkiezingen. Historische - alweer. Ik wil al mijn gasten uitdrukkelijk bedanken voor de gevoerde gesprekken. Veel bijgeleerd- alweer." 

"Dankzij mijn uitgeefwerk bij Pelckmans kan ik nu de boeken maken die mee antwoorden bieden op de vele uitdagingen waar we met zijn allen voor staan. Ik kijk ernaar uit, zonder iets uit te sluiten."

Ze wil uitdrukkelijk ook de hele ploeg bedanken voor zes onvergetelijke seizoenen. "En ik wens hen het allerbeste voor de komende jaren, waar hun wegen ook heen mogen leiden."

Lisbeth was de voorbije jaren een van de drijvende krachten bij De zevende dag, stelt hoofdredacteur Steven Samyn. "Ik wil haar bedanken om samen met de ploeg van het programma jarenlang het verschil te hebben gemaakt op zondagochtend."

Lisbeth Imbo © VRT
Lisbeth Imbo © VRT

Anne Stroobants

Communicatieverantwoordelijke VRT NWS

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met