Skip to Content
Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems presenteren de Warmste week van Music for life

Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems presenteren de Warmste week van Music for life

Van zondag 18 december tot kerstavond kamperen Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems samen een week lang in de kou. Samen met alle Vlamingen maken ze van de week voor kerst opnieuw de Warmste week van het jaar. Onder het motto “iedereen zorgt voor iedereen” zullen Linde, Eva en nieuwkomer Bram live radio maken vanuit het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Ze draaien er verzoekplaten en ontvangen er honderden Vlamingen die een actie organiseerden.

De Warmste week

Op zondag 18 december 's ochtends start de Warmste week van Music for life, voor de laatste keer in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Vele Vlamingen kiezen een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt, zetten een actie op poten en zamelen zo geld in voor hun goed doel. Op die manier ondersteunt Music for life meer dan duizend Vlaamse vzw's en krijgen de goede doelen de aandacht die ze verdienen. De Koning Boudewijnstichting zorgt ervoor dat het ingezamelde geld van de acties bij de juiste vzw’s terechtkomt.

Gerrit Rauws (Koning Boudewijnstichting): 

"Dit jaar zijn er 1302 geregistreerde goede doelen waarvoor mensen acties kunnen ondernemen. Het zijn allemaal Vlaamse vzw’s die zich inzetten voor de levenskwaliteit van anderen en hun omgeving. Het is fantastisch om te zien hoe iedereen in Vlaanderen zo voor iedereen zorgt."

De Warmste radio

Op de slotdag van Music for life is er de Warmste radio, een gezamenlijk radioprogramma dat tegelijk uitgezonden wordt op Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel en gepresenteerd wordt door radiostemmen van de vier VRT-radiozenders.

Dennis van den Buijs (Radio 1), Britt Van Marsenille (Radio 2) en Tom De Cock (MNM) doorkruisen ook een week lang het land en brengen voor hun radionet verslag uit van de vele warme acties in Vlaanderen. Op 24 december maken ze samen met Linde, Eva en Bram de Warmste radio.

Voor Studio Brussel trekt Vincent Byloo als reporter naar de acties in Vlaanderen.

The Flame

Een vaste waarde van Music for life is veel livemuziek. Ook dit jaar spelen zes topartiesten een exclusief benefietconcert in The Flame, de Music for life-concerttent in De Schorre in Boom. De opbrengst van die optredens gaat integraal naar een goed doel dat de artiesten zelf gekozen hebben. Tickets kosten 20 euro en zijn vanaf maandag 12 december te koop via stubru.be.

Line-up

Zondag 18 december: Jamie Lidell – Make-A-Wish

Maandag 19 december: Goose – ALS Liga

Dinsdag 20 december: Tom Odell – Amnesty International

Woensdag 21 december: Lost Frequencies – Dokters van de Wereld

Donderdag 22 december: Bazart – Hachiko vzw

Vrijdag 23 december: Dua Lipa – Sunny Hill Foundation (in samenwerking met SOS Kinderdorpen)

Warmathon

Tijdens de Warmste week kan iedereen warmlopen ten voordele van alle goede doelen met de Warmathon van Music for life, in de vijf provinciehoofdsteden en in Brussel. Bij het finishen ontvangt iedere loper een exclusieve gouden Warmathon-medaille uit de handen van een Olympische gouden medaillewinnaar. Inschrijven kan via dewarmsteweek.be en kost 15 euro.

Locaties

Zondag 18 december: Brussel - aan de voet van het Atomium

Maandag 19 december: Hasselt - Sportpark Kiewit

Dinsdag 20 december: Brugge - Minnewaterpark

Woensdag 21 december: Antwerpen  - Rivierenhof

Donderdag 22 december: Leuven - Provinciedomein Kessel-Lo

Vrijdag 23 december: Gent - Sport- en recreatiepark De Blaarmeersen

Ketnet-Koekenbak

Ook Ketnet doet dit jaar mee met Music for life met hun Ketnet-Koekenbak. Ketnet roept alle Ketnetters op om samen met hun klas tussen 7 en 24 december koeken te bakken voor een goed doel dat hun klas belangrijk vindt.

 

Volg Music for life 24/7 op Studio Brussel, online via dewarmsteweek.be en vanaf 18 december live op Eén, Eén+ en Canvas.

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Persverantwoordelijke Music for life 2016, VRT
Yasmine Van der Borght Persverantwoordelijke Music for life 2016, VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos