Skip to Content
Limburg loopt warm op eerste Warmathon in Genk

Limburg loopt warm op eerste Warmathon in Genk

Vandaag werd de eerste Warmathon gelopen in het Molenvijverpark in Genk. De eerste Warmathon was meteen een schot in de roos. In totaal liepen 5776 Limburgers warm voor hun zelfgekozen goed doel. Zo liepen ze maar liefst 71 787 euro bij elkaar. 

Steven loopt élke Warmathon

De Warmathon in Genk was meteen ook de eerste Warmathon in het rijtje voor Steven Van Lint uit Meise. Hij loopt deze week alle 6 de Warmathons mee voor Kom op tegen Kanker. Hij noemt zijn sportieve actie Manonnamie For Life als eerbetoon aan zijn mama (Nonna) en schoonmama (Mamie). Zijn mama stierf 10 jaar geleden aan kanker en zijn schoonmama verloor deze zomer na 5 jaar de strijd tegen deze vreselijke ziekte. Een heel hevige en intense periode voor de familie waarop Steven besliste het onderste uit de kan te halen en minstens 90 kilometer in totaal te lopen op alle Warmathons. Hij wil zichzelf sportief uitdagen, centjes in het laatje brengen en het onderzoek naar kanker een financieel duwtje in de rug geven. Het wordt fysiek een zware opdracht, maar met dat beetje morele kracht van bovenaf hoopt hij dat het lukt.

Extra steun

Vanaf dit jaar kan iedereen zijn zelfgekozen goed doel nog een extra duwtje in de rug geven door de bijdrage te verhogen. De basisinschrijving voor de Warmathon kost 15 euro. Wie extra gemotiveerd is kan bij de inschrijving nog een vrij bedrag naar keuze toevoegen dat rechtstreeks naar een zelfgekozen goed doel gaat. In totaal liepen zo alle deelnemers van de eerste Warmathon in Genk voor hun zelfgekozen vzw 71 787 euro bij elkaar.

De Warmathon reist de komende dagen nog door naar Leuven, Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge. Alle edities zijn intussen volzet.

#DeWarmsteWeek #Warmathon

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke De Warmste Week, VRT
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke De Warmste Week, VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos