Skip to Content

Lieven Verstraete versterkt Het Journaal en De Vrije Markt vanaf 1 september

'Het Journaal' verwelkomt vanaf 1 september Lieven Verstraete als anker voor 'Het Journaal Laat'. Lieven vervangt Bart Schols die vanaf de herfst voltijds anker wordt van ‘De Afspraak’, het nieuwe actuaprogramma op Canvas.

Lieven Verstraete combineert zijn  ankerwerk bij 'Het Journaal'  met 'De Vrije Markt', het sociaal-economische magazine van VRT Nieuws op zaterdagmiddag, waar Lieven vanaf september Guy Janssens vervangt als presentator.

Hij versterkt op die manier ook de economiecel van VRT Nieuws. Lieven Verstraete blijft intussen nog tot 17 juli Terzake presenteren.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos