Skip to Content
Lieven Van Gils volgt vanaf het najaar de actualiteit rond films en series voor VRT NWS

Lieven Van Gils volgt vanaf het najaar de actualiteit rond films en series voor VRT NWS

2 april 2021 - Lieven Van Gils zal vanaf september 2021 de brede verslaggeving en duiding ​ rond films, series en de fictiesector bij VRT NWS voor zijn rekening nemen. Lieven Van Gils is in de eerste plaats een sterke journalist met bakken ervaring op en achter de schermen. Hij heeft verschillende programma’s voor de nieuwsdienst gemaakt, hij beheerst het televisie- en radiovak en zal ook digitaal zijn weg vinden. Lieven zal zich de volgende maanden voorbereiden op zijn nieuwe functie en zich verder verdiepen in de film- en fictiewereld.

Ondertussen werkt hij ook nog aan een aantal projecten waaronder ‘Het Scheldepeloton’, een zesdelige wielerdocumentaire voor Canvas.

Vanaf september maakt Lieven deel uit van de cultuurredactie van VRT NWS. Door zijn journalistiek métier en zijn brede blik op film geniet hij het volste vertrouwen van de nieuwsredactie. ​ Hij neemt in zijn nieuwe rol de fakkel over van Ward Verrijcken die in het najaar van 2020 plots is overleden.

Lieven Van Gils: Ik begin hieraan met een dubbel gevoel. Ik ben blij dat ik mij ga kunnen onderdompelen in de wereld van de film, een oude liefde die altijd dichtbij is gebleven. Maar ik was liever nooit in de plaats gekomen van onze dierbare collega en vriend Ward Verrijcken. Ik mis hem. Wij missen hem. Ik neem hem mee op mijn pad en zie het als een grote eer dat ik zijn werk mag verder zetten. 

Meer info volgt eind augustus, vanaf dan staat Lieven ook ter beschikking voor interviews.

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos