Skip to Content

Lieven Scheire wordt ‘wetenschapsman’ bij VRT

Lieven Scheire gaat aan de slag bij de VRT. Hij zal als ‘wetenschapsman’ instaan voor populaire en verdiepende programma’s en rubrieken op meerdere netten. Daarover bestaat een principiële overeenkomst. De precieze invulling daarvan wordt nog uitgewerkt. Meer informatie volgt later.

Lieven Scheire:

"Ik wil mij focussen op mijn rol als ‘science communicator’ en mijn passie voor wetenschap en techniek delen met de wereld. De publieke omroep VRT heeft daarin een taak te vervullen. Het is dan ook logisch dat we elkaar daarin gevonden hebben. Ik ben zeer blij en dankbaar voor de voorbije tien jaar bij Woestijnvis, en ik hoop dat het geheel wederzijds is. Maar ik ben toe aan die volgende stap."

Olivier Goris (netmanager Eén):

“Ik heb Lieven zien evolueren van grappige nerd en stand-upcomedian tot zeer straffe tv-maker en presentator. Hij slaagt erin om met veel humor, helderheid en geloofwaardigheid zijn passie over wetenschap op een breed publiek over te brengen. Maar naast zijn rol als ‘wetenschapsman’ kan een veelzijdig talent als Lieven Scheire ook in andere programma’s ingezet worden. Ik ben dan ook erg blij dat we opnieuw kunnen samenwerken.”

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. De VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. De VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan de VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. De VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. De VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Hans Van Goethem
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Bob Vermeir
Communicatiemanager en corporate woordvoerder VRT
0476 80 92 67
02 741 58 98
bob.vermeir@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos