Lieven Scheire, Frank Deboosere en Sien Wynants hosts Dag van de wetenschap op VRT

Op de Dag van de wetenschap, op zondag 23 november, zet de VRT haar deuren open voor wie altijd al heeft willen weten welke technologie er schuilgaat achter radio en televisie. Weerman Frank Deboosere en Ketnetwrapster Sien Wynants zijn gastheer en gastvrouw met dienst. Wetenschapsman Lieven Scheire geeft zondag dan weer een keynote speech op de VRT over het al dan niet bestaan van buitenaards leven.

Wat gebeurt er in de radio- en tv-wagens tijdens een uitzending op verplaatsing? Frank Deboosere geeft een unieke inkijk in de dagelijkse werking van een reportageploeg en een kijkje achter de schermen van Het journaal.

Voor de jongere wetenschappers is er een afzonderlijk parcours. Zij kunnen samen met Sien Wynants experimenteren in de Ketnetstudio.

Ontdek hier het volledige programma.

Formule van Drake

In de Marconistudio van de VRT legt Lieven Scheire voor een publiek van honderd wedstrijdwinnaars de Formule van Drake uit. Die formule schat de kans dat buitenaards leven ons momenteel in de gaten houdt. Op de site van Nerdland.be kan wie er niet bij is de keynote speech van Lieven volgen via live streaming. 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

Meer informatie

Voor pers
Hans Van Goethem
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Bob Vermeir
Communicatiemanager en corporate woordvoerder VRT
0476 80 92 67
02 741 58 98
bob.vermeir@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos