Lieven Scheire, Frank Deboosere en Sien Wynants hosts Dag van de wetenschap op VRT

Donderdag 20 november 2014 — Op de Dag van de wetenschap, op zondag 23 november, zet de VRT haar deuren open voor wie altijd al heeft willen weten welke technologie er schuilgaat achter radio en televisie. Weerman Frank Deboosere en Ketnetwrapster Sien Wynants zijn gastheer en gastvrouw met dienst. Wetenschapsman Lieven Scheire geeft zondag dan weer een keynote speech op de VRT over het al dan niet bestaan van buitenaards leven.

Wat gebeurt er in de radio- en tv-wagens tijdens een uitzending op verplaatsing? Frank Deboosere geeft een unieke inkijk in de dagelijkse werking van een reportageploeg en een kijkje achter de schermen van Het journaal.

Voor de jongere wetenschappers is er een afzonderlijk parcours. Zij kunnen samen met Sien Wynants experimenteren in de Ketnetstudio.

Ontdek hier het volledige programma.

Formule van Drake

In de Marconistudio van de VRT legt Lieven Scheire voor een publiek van honderd wedstrijdwinnaars de Formule van Drake uit. Die formule schat de kans dat buitenaards leven ons momenteel in de gaten houdt. Op de site van Nerdland.be kan wie er niet bij is de keynote speech van Lieven volgen via live streaming.