Skip to Content

Lieven Scheire, Frank Deboosere en Sien Wynants hosts Dag van de wetenschap op VRT

Op de Dag van de wetenschap, op zondag 23 november, zet de VRT haar deuren open voor wie altijd al heeft willen weten welke technologie er schuilgaat achter radio en televisie. Weerman Frank Deboosere en Ketnetwrapster Sien Wynants zijn gastheer en gastvrouw met dienst. Wetenschapsman Lieven Scheire geeft zondag dan weer een keynote speech op de VRT over het al dan niet bestaan van buitenaards leven.

Wat gebeurt er in de radio- en tv-wagens tijdens een uitzending op verplaatsing? Frank Deboosere geeft een unieke inkijk in de dagelijkse werking van een reportageploeg en een kijkje achter de schermen van Het journaal.

Voor de jongere wetenschappers is er een afzonderlijk parcours. Zij kunnen samen met Sien Wynants experimenteren in de Ketnetstudio.

Ontdek hier het volledige programma.

Formule van Drake

In de Marconistudio van de VRT legt Lieven Scheire voor een publiek van honderd wedstrijdwinnaars de Formule van Drake uit. Die formule schat de kans dat buitenaards leven ons momenteel in de gaten houdt. Op de site van Nerdland.be kan wie er niet bij is de keynote speech van Lieven volgen via live streaming. 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos