Knallende eerste televisieshow van Zomerhit

Onder anderen Belle Perez, Jérémie Makiese en de Vengaboys vierden feest

16 juli 2022 – Daarnet was op Eén de eerste show van Zomerhit te zien. Niels Destadsbader en Siska Schoeters zorgen zes weken lang voor een heerlijke zaterdagavond, want geen zomer zonder Zomerhit.

Vlaanderens grootste namen tekenen present

Zomerhit was voor de opnames van dit grote muziekfeest te gast in De Panne. Wie kon er beter voor een spetterende opening zorgen dan Belle Perez, met vijf overwinningen op rij de koningin van Zomerhit? Ook Niels Destadsbader en Regi waren erbij als winnaars van vorig jaar, met De wereld draait voor jou. Helmut Lotti bracht Italië naar De Panne met Volare en het publiek zong luidkeels mee met Allemaal, Wim Soutaer zijn hit uit de zomer van 2003.

Vriendschap zorgt voor vuur op het podium

Heel bijzonder was een uniek gelegenheidsduet van Jérémie Makiese en Maksim. Het klikt duidelijk tussen de twee en dat zag je ook toen ze samen op het podium stonden met hun versie van Classic van het Amerikaanse popduo MKTO.

JOURNALISTEN: de video van Jérémie en Maksim vind je op VRT Open Media. Dit is de embed code:
<iframe width="640" height="360" src="
https://vrtopenmedia.be/embed/video.html?id=CPuaEay3dCWAnvAD" title="VRT Open media video player" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Iedereen wil winnen!

Vier van de twintig genomineerden zongen het nummer waarmee ze kans maken op de Zomerhit. Margriet Hermans ontpopte zicht met Lekker blijven hangen tot dé sfeermaker van de avond en Clouseau klonk vastberaden over de winstkansen: Nu gaat het gebeuren. Axelle zorgde voor de zoete noot met Candy crush terwijl Regi & Emma Heesters experimenteerden met de Zwaartekracht. Stemmen op jouw favoriet kan via de VRT NU-app.

Ook buitenlandse artiesten houden van Zomerhit

Zijn de Vengaboys nog even grote feestbeesten als 24 jaar geleden? Absoluut! De groep zong niet één hit, maar liefst drie: een medley van We’re going to Ibiza!, We like to party! en Boom, boom, boom, boom!! Het optreden werd bekroond met een spetterend vuurwerk. Nog uit Nederland kwam S10. Haar aangrijpende De diepte zorgde voor een emotioneel moment. Niet alleen het Eurovisiesongfestivalpubliek hing aan haar liepen, ook iedereen in De Panne en voor de televisie.

JOURNALISTEN: de video van de Vengaboys vind je op VRT Open Media. Dit is de embed code:
<iframe width="640" height="360" src="https://vrtopenmedia.be/embed/video.html?id=fUbq2RKf7QOt805C" title="VRT Open media video player" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

IJsjes eten en voetballen: nog leuker met muziek

Heel veel goeie muziek dus, maar er was nog meer. Niels en Siska gingen ook op stap met hun gasten. Zo nodigt Siska elke week een van de artiesten uit voor crème-kar-aoke. In deze aflevering was het de beurt aan Belle Perez. Het duo trakteerde voorbijgangers niet alleen op lekkers uit de ijskar, maar ook op leuke meezingers. Niels organiseerde een partijtje strandvoetbal tussen Jérémie Makiese en Maksim: panna in De Panne. En na de match gingen de boys hun kleren uit voor een duik in de zee.

JOURNALISTEN: de video van de crème-kar-aoke vind je op VRT Open Media. Dit is de embed code:
<iframe width="640" height="360" src="https://vrtopenmedia.be/embed/video.html?id=p7bLTE5yoGm7KEMK" title="VRT Open media video player" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Een muzikale zomer vol topamusement

Ook de tweede Zomerhit-show die volgende week te zien is op Eén, op zaterdag 23 juli om 20.45 uur, is opgenomen is De Panne. Dan zijn genomineerden Gene Thomas, Jérémie Makiese, Laura Tesoro en The Starlings erbij. Ook jonge talenten Brysa, Grace en Camille komen langs. Al mag je die laatste ondertussen gerust één van Vlaanderens grote sterren noemen. Grace zingt een bijzonder duet met Laura Tesoro. Luc Steeno haalt zijn accordeon nog eens boven, Matthias Vergels brengt een cover van The Scene en Kate Ryan en T-Spoon zorgen voor internationaal vuurwerk.

Zomerhit in De Panne – © VRT
Zomerhit in De Panne – © VRT

Op de eerste rij met Radio2

De vier genomineerden die in de tweede show te zien zullen zijn, hoor je vanaf maandag ook op Radio2. Elke dag komt een andere artiest zijn zomersingel promoten, tussen 13 en 16 uur. Je zit bij Radio2 trouwens op de eerste rij om alle verhalen over Zomerhit te volgen.

De studio van Radio2 staat nog tot en met zaterdag 23 juli in De Panne. Tussen 10 en 20 uur ben je van harte welkom op de zeedijk, ter hoogte van het Leopold I-monument. Rond 15.30 en 19.30 uur kun je genieten van intieme optredens van artiesten van bij ons.

Zomerhit show 1 | te bekijken op VRT NU

Elise Vandevenne

VRT Communicatie

Bart Verbeeck

VRT Communicatie

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met