KLAAR vanaf 18 september ook op VRT NWS

KLAAR is vanaf vandaag beschikbaar voor scholieren op vrtnws.be

Woensdag 18 september - De zomervakantie zit erop en dat betekent dat ook KLAAR helemaal terug is voor het nieuwe schooljaar. KLAAR is een initiatief van VRT NWS (vrtnws.be/onderwijs), Het Archief voor Onderwijs (VIAA, https://viaa.be/nl) en Smartschool dat duiding geeft bij de actualiteit op maat van scholieren uit het secundair onderwijs. Elke woensdag worden twee videoafleveringen aangeboden. De onderwerpen sluiten nauw aan bij de leefwereld van jongeren, en ook wereldnieuws krijgt er een plaatsje. Van de brexit tot sexting, KLAAR klaart het uit.

Beschikbaar op vrtnws.be

Vanaf vandaag worden de KLAAR-fragmenten niet alleen op Het Archief voor Onderwijs ontsloten, maar ook op de website van VRT NWS (https://www.vrt.be/vrtnws/nl/). Tot voor kort was KLAAR enkel beschikbaar voor leerkrachten in de klas via Het Archief voor Onderwijs, maar daar komt nu verandering in.

De VRT kiest ervoor om het materiaal breed beschikbaar te maken via vrtnws.be vanaf 18 september, zodat leerkrachten KLAAR-materiaal ruimer kunnen inzetten bij het vervullen van lesopdrachten. Leerlingen kunnen nu ook thuis aan de slag met de filmpjes om spreekbeurten voor te bereiden of taken te maken. Jongeren met een neus voor nieuws kunnen de filmpjes ook zelf bekijken, om zich te verdiepen in de actualiteit.

KLAAR blijft natuurlijk ook beschikbaar op Het Archief voor Onderwijs (https://onderwijs.hetarchief.be) met bijkomende voordelen voor leerkrachten, zoals bijhorende Uitgeklaard-collecties met verdiepend audiovisueel materiaal én de mogelijkheid tot het maken van eigen collecties voor een bepaalde les of onderwerp. Bovendien zullen leerlingen secundair nog dit schooljaar via hun leerkracht toegang krijgen tot Het Archief voor Onderwijs.

Daarnaast kunnen leerkrachten de laatste twee KLAAR-items bekijken in Smartschool. Ze worden hierover iedere woensdag op de hoogte gebracht via een bericht.

Nieuw gezicht

KLAAR krijgt vanaf september een nieuw gezicht. Louise vervangt Yousri als KLAAR-reporter die experten opzoekt om een duidelijke uitleg te krijgen bij de actualiteit.

Louise Hoedt is 25, woont in Gent en is vaak te vinden op festivals en in concertzalen. Na haar studies Radio- en Televisiejournalistiek begon ze als online- en social media-redacteur bij VRT NWS, daarna werkte ze mee aan het jeugdjournaal Karrewiet. Nu verdiept Louise zich in de leefwereld van jongeren op de JONG-redactie van VRT NWS, waar ze op hun maat duiding probeert te geven over wat er in de wereld gebeurt. Ze werkt mee aan nws.nws.nws en wordt nu ook de nieuwe host van KLAAR.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met