Skip to Content

Karl Vannieuwkerke in behandeling voor speekselklierkanker

Bij VRT-schermgezicht Karl Vannieuwkerke (43) is vorige week dinsdag een tumor op de speekselklier verwijderd. Deze bracht een kwaadaardige kanker aan het licht. De tumor is in een vroeg stadium ontdekt en was nog niet uitgezaaid. De prognoses op herstel zijn dan ook gunstig. Weldra, in de loop van de maand november, wordt de nabehandeling die bestaat uit radiotherapie opgestart.

Wat de gevolgen zijn voor de presentatie-opdrachten van het Sporza-gezicht valt nog af te wachten. Daar gaan de neveneffecten van de bestraling over beslissen. Karl zal zeker nog paraat zijn voor de interlands van de Rode Duivels tegen IJsland en Wales op respectievelijk 12 en 16 november en bekijkt de situatie nuchter: 

‘Dag per dag en stap per stap. Ik ben getroffen door wat heel veel mensen meemaken en heb het geluk dat de tumor in een vroeg stadium is ontdekt. Daardoor zit ik onmiddellijk op het juiste traject. Dat verhoogt de kansen op een volledige genezing aanzienlijk. Ik besef dat er nog een moeilijke periode wacht, maar zal er alles aan doen om gezond te worden en mijn job opnieuw volledig te kunnen uitoefenen.’

 Karl houdt eraan Prof. Dr. Hubert Vermeersch en zijn hele team van het UZ Gent te danken voor de goede en snelle zorgen en hoopt in alle rust in familiekring te kunnen genezen. Hij is de komende maanden niet beschikbaar voor interviews. Dank voor jullie begrip.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos