Karl Vannieuwkerke in behandeling voor speekselklierkanker

Dinsdag 28 oktober 2014 — Bij VRT-schermgezicht Karl Vannieuwkerke (43) is vorige week dinsdag een tumor op de speekselklier verwijderd. Deze bracht een kwaadaardige kanker aan het licht. De tumor is in een vroeg stadium ontdekt en was nog niet uitgezaaid. De prognoses op herstel zijn dan ook gunstig. Weldra, in de loop van de maand november, wordt de nabehandeling die bestaat uit radiotherapie opgestart.

Wat de gevolgen zijn voor de presentatie-opdrachten van het Sporza-gezicht valt nog af te wachten. Daar gaan de neveneffecten van de bestraling over beslissen. Karl zal zeker nog paraat zijn voor de interlands van de Rode Duivels tegen IJsland en Wales op respectievelijk 12 en 16 november en bekijkt de situatie nuchter: 

‘Dag per dag en stap per stap. Ik ben getroffen door wat heel veel mensen meemaken en heb het geluk dat de tumor in een vroeg stadium is ontdekt. Daardoor zit ik onmiddellijk op het juiste traject. Dat verhoogt de kansen op een volledige genezing aanzienlijk. Ik besef dat er nog een moeilijke periode wacht, maar zal er alles aan doen om gezond te worden en mijn job opnieuw volledig te kunnen uitoefenen.’

 Karl houdt eraan Prof. Dr. Hubert Vermeersch en zijn hele team van het UZ Gent te danken voor de goede en snelle zorgen en hoopt in alle rust in familiekring te kunnen genezen. Hij is de komende maanden niet beschikbaar voor interviews. Dank voor jullie begrip.