Skip to Content
Iedereen Danst voor De Warmste Week

Iedereen Danst voor De Warmste Week

Dans elke ochtend mee met DWW Radio

Maandag 13 december 2021. Gloria Monserez, Stéphan Tanganagba en Kawtar Ehlalouch, ambassadeurs van De Warmste Week, roepen iedereen op: dans tijdens De Warmste Week elke dag mee met DWW Radio. Dat maakte het trio deze morgen bekend op MNM en Studio Brussel. Onder de noemer Iedereen Danst kan je elke ochtend om 10 uur mee dansen, daar een filmpje van maken en dat delen. Want al dansend kan je echt zijn wie je bent. Iedereen Danst maakt deel uit van De Warmste Week, de solidariteitsactie van de VRT die loopt van 18 tot 24 december.

Al dansend kan je zijn wie je bent

Tijdens De Warmste Week wordt 10 uur 's morgens elke dag hét moment waarop Iedereen Danst. Luister naar DWW Radio en dans mee!  Dans je alleen, met vrienden op school of via een online meeting met je collega's? Alles mag, zolang je maar meedoet. Want al dansend kan je echt zijn wie je bent. 

Het idee van Iedereen Danst komt van Gloria, Stéphan en Kawtar zelf. Dansen maakt de meeste mensen gelukkig, ook al moet je er soms een drempel voor over.

Gloria, Stéphan en Kawtar: “Tijdens De Warmste Week gaan wij de uitdaging aan om heel Vlaanderen aan het dansen krijgen. Om gewoon, al is het maar 10 minuten op een dag, even helemaal te kunnen doen waar je echt zin in hebt. Dus: partypeople: dansen maar!”

Dat dansen een heilzame werking heeft op ons welzijn is zelfs wetenschappelijk bewezen. Wanneer we bewegen - dus ook als we dansen - maakt ons lichaam endorfine aan, een neurotransmitter die pijnstillend werkt maar ook zorgt voor een gelukzalig gevoel. Met andere woorden: wie danst, voelt zich blij. Bovendien is dansen belangrijk voor je zelfbeeld en sluit daarom perfect aan bij het thema van deze De Warmste Week: kunnen zijn wie je bent. Dat bevestigt ook dr. Edith Van Dyck, postdoctoraal onderzoeker in de musicologie aan de UGent.

Dr. Edith Van Dyck: “Door te dansen versterk je niet enkel je fysieke, maar ook je mentale gezondheid. Het is een ideale manier om alles even los te laten, je verbonden te voelen met anderen en een boost te geven aan je zelfvertrouwen. Alles samengenomen kan het je greep op het leven een stukje versterken.”

Hoe kan je meedansen?

Gloria, Stéphan en Kawtar roepen iedereen op om al dansend een filmpje te maken en dat te delen op je eigen socials met #kunnenzijnwiejebent of je filmpje te delen op www.dewarmsteweek.be.  Daar kan je ook laten weten waar, wanneer en met wie je gaat dansen. Wie weet komen Gloria, Stéphan en Kawtar dan wel bij je langs.  

In dit filmpje leggen Gloria, Stéphan en Kawtar alvast uit hoe je kan meedansen.

 

Over De Warmste Week

De Warmste Week gaat van 18 tot 24 december door in Mechelen. Iedereen Danst zal elke ochtend om 10 uur live te horen zijn op DWW Radio (StuBru en MNM), en elke dag te zien zijn op Eén, VRT NU en de socials van De Warmste Week. Meer info over De Warmste Week op www.dewarmsteweek.be.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos