Skip to Content
‘Het kwartier’: de eerste dagelijkse podcast van VRT NWS

‘Het kwartier’: de eerste dagelijkse podcast van VRT NWS

Elke weekdag vanaf 16 uur

29 augustus 2022 - Luisteren om mee te zijn met het nieuws: Vlamingen blijven dat massaal doen via klassieke radio-uitzendingen als De ochtend en De wereld vandaag op Radio 1, of door nieuwsbulletins mee te pikken op één van de VRT-radionetten. Maar tegelijk willen steeds meer mensen zélf kiezen wat ze beluisteren en wanneer. Onderweg met de auto of het openbaar vervoer, tijdens het sporten, of gewoon lekker ontspannen thuis in de zetel. Voor hen is er vanaf maandag 29 augustus Het kwartier, de dagelijkse podcast van VRT NWS.

Wat mag je verwachten? Feiten en achtergrond bij drie nieuwsverhalen van de dag die je raken en die ertoe doen. Van de stijgende energiefactuur tot een nieuwe medische doorbraak. Van de oorlog in Oekraïne tot een intrigerende moordzaak. Met deskundige uitleg van VRT NWS-collega’s en andere experts. Met getuigenissen die raken. Met vragen die ertoe doen en verrassende inzichten. Eén kwartier luisteren om een hele avond en dag te kunnen meepraten over het nieuws. Te beluisteren wanneer het jou uitkomt, via de app van VRT NWS of VRT MAX.

Lode Roels en Sofie Vander Donckt, bekend als nieuwslezers op Radio 1, zullen afwisselend host zijn van Het kwartier. Ze spitten het nieuws van de dag uit, gaan praten met experts, trekken op onderzoek en loodsen je door de nieuwsdag.

Sofie Vander Donckt: ​ "Ik ben enthousiast dat ik na 15 jaar radionieuws nu ook mijn schouders mag zetten onder een nieuwe, creatieve manier om het nieuws te vertellen".

Voor Lode, die eerder al De ochtend en De wereld vandaag presenteerde en ook radionieuws leest, is podcast geen nieuw medium.

Lode Roels: "Sinds de eerste podcasts opdoken, meer dan een decennium geleden, ben ik gefascineerd door deze innovatieve vorm van informatie. Het doet me dan ook veel plezier om nu voluit te kunnen meewerken aan de allereerste dagelijkse podcast van VRT NWS."

 

Dat VRT NWS nu inzet op een dagelijkse podcast, heeft te maken met het groeiende aantal podcastluisteraars in Vlaanderen. Vier op de tien Vlamingen hebben al eens naar een podcast geluisterd, en de afgelopen twee jaar is dat aantal sterk gegroeid. Vooral jonge Vlamingen luisteren steeds meer podcast en ze doen dat ook om op de hoogte te blijven van nieuws en actualiteit.

Griet De Craen, Hoofdredacteur VRT NWS Radio : "We maken de podcast voor actieve Vlamingen, die een grote nieuwshonger hebben en weinig tijd. Op 15 minuten tijd ben je mee met drie nieuwsverhalen van de dag, om ze te begrijpen of door te vertellen."
VRT NWS lanceert dagelijkse nieuwspodcast, beluister hem hier: "Deze evolutie zal niet meer stoppen, podcast is er om te blijven"
Sofie Vander Donckt en Lode Roels brengen in "Het kwartier" vanaf vandaag elke namiddag een update van het niet te missen nieuws.
vrtnws.be

Het kwartier van VRT NWS, elke weekdag om 16 uur in de app van VRT NWS en VRT MAX

 

 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos