Skip to Content
Herdenkingsplechtigheid nav 22 maart live te volgen op Eén

Herdenkingsplechtigheid nav 22 maart live te volgen op Eén

Op zondag 22 mei

Op zondag 22 mei zendt Eén live de herdenkingsplechtigheid uit voor de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Deze huldeplechtigheid wordt door koning Filip en koningin Mathilde voorgezeten in Brussel en wordt georganiseerd door de Kanselarij van de Eerste Minister en het Koninklijk Paleis. De koning en koningin ontvangen er hulpverleners, slachtoffers en nabestaanden van de aanslag op 22 maart.

De beelden van de plechtigheid worden gemaakt door VRT, in samenwerking met RTBF, RTL-TVI en VTM. Kathleen Cools en Ivan De Vadder zorgen voor het commentaar op Eén.

Ook deredactie.be en Radio 1 volgen de plechtigheid. Op deredactie.be wordt de herdenking rechtstreeks gestreamd. Op Radio 1 wordt de hulde live gevolgd, met Xavier Taveirne als commentator, in een extra uitzending van De wereld vandaag van 10.00 tot 12.00 uur. Hierdoor wordt Touché uitgezonden van 12.00 tot 14.00 uur en valt Grand cru weg.

VRT nieuws live: zondag 22 mei rond 10.15 uur op Eén.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos