Skip to Content
Heerlijke zaterdagavond met tweede show van Zomerhit

Heerlijke zaterdagavond met tweede show van Zomerhit

Onder anderen Camille, Kate Ryan en T-Spoon traden op in De Panne

Zaterdag 23 juli 2022 – Op Eén is de tweede show van Zomerhit net afgelopen. Tijdens de opnames in De Panne hingen er een paar wolken in de lucht, wat voor een prachtig beeld zorgde toen de zon die rozerood kleurde. Radio2, Eén, Siska Schoeters, Niels Destadsbader en hun muzikale gasten deden de rest. Kortom: het was feest, want geen zomer zonder Zomerhit.

Strijd om een plek in de finale

Elke week stellen vier van de twintig genomineerden hun kanshebber op de Zomerhit voor. Met Bye Bye Baby als titel van Gene Thomas zijn nummer, zou je kunnen denken dat de zanger meteen afscheid nam. Maar niets is minder waar, hij zou maar al te graag veel stemmen krijgen. The Starlings waren duidelijk: zij gaan voor Gold. Laura Tesoro zong dat het Not Easy is, maar zo’n rasartiest zou zomaar eens voor de overwinning kunnen gaan. En helpt de Eurovisiesongfestival-ervaring van Jérémie Makiese hem om zijn Miss You naar de finale van Zomerhit te loodsen? Stemmen op jouw favoriet kan via de VRT NU-app.

Jonkies aan de top

Camille is nog maar 21, maar je mag haar gerust een van onze populairste artiesten van dit moment noemen. En een ster die al een hele reeks grote hits op haar naam kan schrijven, voldoende om er een medley van te maken. Daarmee opende ze de tweede Zomerhit-show en stak er meteen het publiek mee in vuur en vlam. En er stond nog meer jong talent op het podium: de negentienjarige Brysa is dé nieuwe hottie in hiphopland. Hij klinkt misschien alsof hij uit Nederland komt (hij scoorde er ook een nummer 1-hit), maar vergis je niet: de jongeman is een Belg en woont in Kessel. In De Panne bracht hij een mix van zijn nummers Amsterdam en Tanger.

Vergeet Camila Cabello en Ed Sheeran

Luc Steeno haalde in deze show zijn accordeon nog eens boven. Die doet al dienst sinds 1992 en zorgt nog altijd voor bakken sfeer op elk feestje. Matthias Vergels liet het hele publiek luid meeschreeuwen met zijn cover van Iedereen is van de wereld van The Scene. Hij kroop ook met Niels in de Zomerhit-ijskar voor een heerlijke crème-kar-aoke en Matthi's vriendin én onlinebackstagereporter bij Zomerhit Lynn Van den Broeck smulde mee. En Bam Bam: vergeet Camila Cabello en Ed Sheeran. Onze Laura Tesoro en Grace toonden met hun versie van het nummer dat ze wereldsterren zijn én dat ze vlotjes Spaans kunnen zingen. Het bleef niet bij zingen alleen, het duo dompelde Siska én de toeristen in De Panne ook onder in de wondere wereld van de TikTok-dansjes.

Hits in heel Europa én op het podium van Zomerhit

De uitzending werd afgesloten door Kate Ryan. Zij mag dan wel een rasechte Vlaamse zijn, haar cover van Désenchantée bracht de zangeres in 2002 naar de top van de hitlijsten in heel wat Europese landen. En sindsdien werk ze minstens evenveel in het buitenland als hier bij ons. Omdat de videoclip van Désenchantée precies twintig jaar geleden gemaakt is, vonden Siska en Niels het tijd voor een remake. Eentje waarin ze zelf een opvallende rol spelen. Ook de leden van de Nederlandse groep T-Spoon zijn het gewoon om de wereld rond te reizen om overal podia in de fik te streken. Tijdens Zomerhit deden ze de temperaturen nog net iets meer de hoogte ingaan met hun Sex On The Beach. Het werd een zwoele avond in De Panne.

Zomerhit en Radio2 Aan zee kamperen twee weken in Bredene

Volgende week verhuist de Zomerhit- en Radio2-karavaan naar Bredene. Place to be: het Duinenplein, naast de Koninklijke Baan, ter hoogte van de kruising van de Driftweg, Kapelstraat en Duinenstraat.
​Vanaf maandag 25 juli tot en met zaterdag 6 augustus vind je er de studio van Radio2. Daar ben je welkom van 10 tot 20 uur. Op weekdagen krijg je van 10 tot 12 uur de leukste vakantietips in Radio2 Aan zee. De genomineerden die kans maken op de Zomerhit-trofee komen langs tussen 13 en 16 uur, om zichzelf te promoten in de hoop de overwinning in de wacht te slepen. En rond 15.30 en 19.30 uur treden artiesten van bij ons op in een intieme setting.
​Op woensdag 27 en donderdag 28 juli neemt Eén er televisieshows 3 en 4 op en jij kunt erbij zijn. De toegang is helemaal gratis. Kun je niet naar Bredene komen? Radio2 zorgt voor een uitgebreid verslag achter de schermen. Ook op de sociale media van Eén en Radio2 kun je alles volgen.

Campagnebeeld Zomerhit 2022 – © VRT
Campagnebeeld Zomerhit 2022 – © VRT

Nostalgisch terugblikken, verrassende duetten en internationale hits

Zomerhit show 3 – opname woensdag 27 juli – uitzending zaterdag 30 juli op Eén

Deze vier genomineerden maken kans op de Zomerhit:

 • BerreSay my name
 • Jérémie Vrielynck & Sali HaidaraAls de zon schijnt
 • Metejoor & SnelleKijk ons nou
 • Pommelien ThijsOngewoon

Kippenvel gegarandeerd met dit bijzonder duet:

 • Speciaal voor Zomerhit zingt Ozark Henry zijn grote hit I’m Your Sacrifice samen met The Starlings. Met dat nummer won Piet Goddaer in 2013 de Zomerhit. Kato kaapte de hoofdprijs weg in 2011 met The Joker en Tom Dice scoorde in 2010 de trofeeën voor Beste doorbraak en performance. Drie winnaars samen op het podium dus.

Bij een muziekfeest aan zee hoort natuurlijk ook nostalgisch terugblikken:

 • Bart Kaëll maakt al veertig jaar het mooie weer als zanger en zorgt ook in Bredene voor Mooi weer vandaag.
 • Terug in de tijd, Turn the Tide, naar begin jaren 2000 met een medley van de grootste dancehits van Sylver.
 • Nog een paar jaar eerder, in 1992, stonden The Dinky Toys op het podium van Zomerhit met Test of Time. Dat nummer won toen de prijs voor Beste Belgische productie. Exact dertig jaar geleden dus. Prima reden om het feestje nog een over te doen.

Het jong talent is deze keer héél jong:

 • Karista Khan is met haar veertien lentes waarschijnlijk de jongste artiest die op het podium van Zomerhit 2022 zal staan. De winnares van The Voice Kids zingt Shackles (Praise You) van Mary Mary.

En Zomerhit gaat internationaal met deze artiesten:

 • Goldband, de popsensatie uit Den Haag, zingt dat het een Noodgeval is. Op Zomerhit zal blijken dat de groep vooral een ‘feestgeval’ is. Het optreden in Bredene zal er in ieder geval bijzonder uitzien. Een van de bandleden, Boaz, brak op Rock Werchter zijn voet. Daarom brengt hij een soort van rollator mee waarop hij zijn knie laat rusten. Zo kan Boaz al steppend over het podium rollen.
 • En de Frans-Mauritiaanse Willy William, die een paar jaar geleden al scoorde met Ego en Mi gente, heeft opnieuw een dikke hit te pakken. Hij zorgt voor tropische sferen met een van de grootste, internationale knallers van dit moment: Trompeta.

Zomerhit show 4 – opname donderdag 28 juli – uitzending zaterdag 6 augustus op Eén

Ook in deze show strijden vier genomineerden voor een plek in de Zomerhit-finale:

 • Cleymans & Van GeelOlivia
 • MilowHow love works
 • Olivia & Paul SinhaElektriciteit
 • Willy SommersPoster boy

Zomerhit heeft een groot hart voor jong talent:

 • Pauline van Regi’s Academy en Francisco Schuster uit #LikeMe brengen samen een eigen versie van Hoe het danst.
 • Camille komt naar Bredene met Geen tranen meer over. Vlaanderens hotste popfenomeen bracht haar nieuwe single net te laat uit voor een Zomerhit-nominatie, maar het nummer werd wel meteen een dikke hit.

En er zorgen nog meer Vlaamse toppers voor het mooie weer aan onze kust:

 • Loredana zingt als eerbetoon aan Rocco Granata zijn monsterhit Marina.
 • De Kreuners nemen ons mee terug naar 1990. De band is in al die jaren nog niet van gedacht veranderd: Ik wil je.
 • Nog meer throwback naar de jaren 90: K.I.A., voluit Krapoel In Axe, bestaat 25 jaar. De Vlaamse hiphopgroep uit Aarschot maakt nog steeds elke Zaterdag onveilig. En laat dat nu net de avond zijn waarop Zomerhit wordt uitgezonden.
 • En zou het Christoff lukken om een polonaise in gang te duwen op het Duinenplein in Bredene? Hij probeert het met Sweet Caroline.

Ook deze keer is er een buitenlandse gast:

 • Uit Frankrijk komt Keen’V en hij brengt zijn aanstekelijke sfeermaker Outété mee.
Zomerhit show 2 in De Panne – © VRT
Zomerhit show 2 in De Panne – © VRT

Zomerhit show 2 | te bekijken op VRT NU

 

NIET VOOR PUBLICATIE: De videofragmenten van de hitmedley van Camille, het duet van Laura Tesoro en Grace en het optreden van Kate Ryan zijn te vinden op Open Media.

Bart Verbeeck VRT Communicatie
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos