Skip to Content

Hans Cockx nieuwe directeur HR bij VRT

Hans Cockx wordt de nieuwe algemeen directeur Human Resources van de VRT. Hij werd vandaag benoemd door de raad van bestuur op voordracht van de gedelegeerd bestuurder. Cockx volgt Karen Braeckmans op die onlangs bij de openbare omroep vertrok voor een nieuwe uitdaging in de privé-sector.  Cockx werkte in het verleden onder meer voor Corelio en Sanoma. Hij start zijn nieuwe functie op 1 juni e.k.

 

Hans Cockx:

“De maatschappelijke opdracht van de openbare omroep ligt me nauw aan het hart. De VRT is een sterke en relevante organisatie met veel gepassioneerde en creatieve mensen. Heel de mediasector maakt momenteel een belangrijke transformatie door. Voor de VRT is dat niet anders. Ik kijk ernaar uit om die transformatie mee te vertalen in een nieuw en aangepast human resourcesbeleid voor de openbare omroep. Samen met de raad van bestuur, de directie, de medewerkers en de sociale partners wil ik een beleid uittekenen voor een toekomstgerichte en stimulerende werkomgeving.”

 

Leo Hellemans:

“Met Hans Cockx halen we een zeer ervaren professional in huis, met bewezen staat van dienst in de mediasector. In het verleden heeft hij getoond dat mits een doordachte aanpak, moeilijke hervormingen uiteindelijk kunnen leiden tot een nieuwe dynamiek in een (media)bedrijf.”

 

Bio Hans Cockx

Hans Cockx (54) studeerde aan de KULeuven en de Antwerp Business School waar hij respectievelijk een Master in de Organizational Psychology (1986) en  een MBA  (1989)  behaalde.

Hij startte zijn professionele carrière in de recrutering en selectie bij Berenschot in 1987. Het jaar nadien ging hij als Human Resources Manager aan de slag bij Agfa Gevaert. Van 1989 tot 2002 werkte hij als Vice-President Corporate Services bij Xeikon.

In 2003 werd hij bij Sanoma verantwoordelijk voor Human Resources, Facility & Program Management. In 2010 maakte Cockx de overstap naar Corelio Media waar hij als Corporate HR Director de verschillende reorganisaties en fusies binnen de groep in goede banen leidde.

Contacteer ons
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos