Gedurfde dromen, grensverleggende inzichten en bloedserieuze kost

Gedurfde dromen, grensverleggende inzichten en bloedserieuze kost

Het voorjaar van VRT 1, VRT CANVAS en VRT MAX

Dinsdag 12 december 2023 - We stevenen in één rechte lijn af op 2024. VRT schiet vanaf januari stevig uit de startblokken met een lading gloednieuwe programma's. Zo is er nieuwe steengoede fictie zoals Juliet en programma's die raken zoals Francisco Desir of Oorlogsreporters. Maar ook reeksen die inspireren zoals Maestro Degand, Bloedserieus en Challas en de kost. Ontdek al het nieuws over het voorjaar bij VRT 1, VRT CANVAS en VRT MAX hieronder.

VRT 1

VRT 1 zorgt dit voorjaar voor een gevarieerd en uitgebreid aanbod voor jong en ouder vol dromen, spanning, verwondering, humor en verrassing.

Ook komend jaar blijft VRT 1 dicht bij de Vlaming staan, in het hier en nu, met lokale en relevante verhalen en herkenbare emotie die de Vlaming verbinden. Dat doet VRT 1 onder andere met de vaste waardes waar het zo gekend en geliefd voor is: steengoede fictie als Chantal en Juliet; programma's waar je iets van opsteekt zoals Factcheckers, Durf te vragen, Andermans zaken en Gewoon buitengewoon; programma's die je raken zoals Restaurant misverstand en Francisco Desir. In het nieuwe Niks te zien gaat Karl Meesters op reis met muzikanten als Coely en Pommelien Thijs - een reis die ze vooral met hun oren op scherp beleven. Sven de Leijer, Gloria Monserez en Philippe Geubels zorgen voor vlinders in de buik met Hotel romantiek, terwijl Tom Waes voor spanning zorgt met het langverwachte tweede seizoen van Kamp Waes.

VRT 1 wil ook in 2024 iedereen, jong en oud, bereiken en zet daarom in op een breed aanbod met kwaliteitsvolle ontspannende content, humor, en momenten om samen met het hele gezin of met vrienden te beleven. Zo is het dit voorjaar samen genieten van Homo universalis en shows als Het gala van de Gouden K's, de MIA's en de Kastaars! In mei kan je supporteren voor Mustii die ons land vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. De kracht van muziek staat ook centraal in het gloednieuwe programma Ik vraag het aan met Niels Destadsbader, waarin hij ontdekt welk bijzonder verhaal er achter de favoriete nummers van bekende en onbekende Vlamingen zit. En in De droomfabriek maken Bart Peeters en Gloria Monserez, samen met Maaike Cafmeyer, live dromen van heel Vlaanderen waar.

Dit voorjaar mag dromen weer bij VRT 1
Dinsdag 12 december 2023 - VRT 1 zorgt dit voorjaar voor een gevarieerd en uitgebreid aanbod voor jong en ouder vol dromen, spanning...
communicatie.vrt1.be

VRT CANVAS

In 2024 maakt VRT CANVAS het verschil met durf, openheid en topprogramma's met impact. ​ Ook dit voorjaar gaat VRT CANVAS de confrontatie aan met spraakmakende topics en zoekt het de grenzen op met programma's die het verschil maken. Verdiepende actuaprogramma’s, eigen en internationale documentaires, de beste buitenlandse fictie, cultuur in alle vormen en humor blijven de pijlers voor een boeiend voorjaar. ​

 

VRT MAX

Meeslepend. Eerlijk. En fantasierijk. Da's het voorjaar van VRT MAX. Het streamingplatform serveert ook in het nieuwe jaar het allerbeste van VRT, met exclusieve videoreeksen en een onevenaarbaar digitaal audioaanbod. Muziek, podcasts en live radio beklinken het DNA van VRT MAX.

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos