Fien, Kawtar, Eva en Sander presenteren De Warmste Week

Fien, Kawtar, Eva en Sander presenteren De Warmste Week

Maandag 5 december 2022 - Fien Germijns, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis presenteren dit jaar De Warmste Week. Zes dagen lang, non-stop vanuit Het Warmste Huis in Hasselt. Tijdens De Warmste Week komt er elke avond ook een tv-uitzending met Siska Schoeters op Eén en VRT MAX. De hele week zal het VRT-aanbod in het teken staan van de grootste solidariteitsactie van Vlaanderen, met ook nog de Warmathons, Tournée Héritier op Ketnet en het Eén-programma Vlammen tegen kansarmoede met Kristel Verbeke.  

Nog twee weken en dan is het tijd voor De Warmste Week. Vanaf maandag 19 december maken de vier presentatoren zes dagen lang non-stop radio op Studio Brussel, MNM en VRT MAX. Fien Germijns, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis presenteren, leven en slapen samen in Het Warmste Huis in Hasselt. Ze praten er met actievoerders en draaien platen die zijn aangevraagd via dewarmsteweek.be. Ze sturen ook reporters Robin Keyaert en Joris Brys op pad door heel Vlaanderen en één keer per dag ontvangen ze Siska Schoeters. Zij blikt elke avond rond 22.15 uur samen met een centrale gast terug op de mooiste momenten bij de radio in Hasselt, de Warmathon, Tournée Héritier en de reporters in Vlaanderen. ​ Elke dag krijgt de show de naam van de dag, te beginnen met De Warmste Maandag.

Om de temperatuur nog op te drijven, komen een pak topartiesten en -dj’s langs in het Stadspark van Hasselt. Goldband, Oscar and the Wolf, Regi, Niels Destadsbader, Bart Peeters, Ilsen & Verhulst, Bazart, Metejoor en Black Box Revelation: het is maar een kleine greep uit het hartverwarmende aanbod. De volledige line-up is hieronder te vinden. Alle concerten kan je gratis bijwonen.

Story image

Programma's en specials op televisie

Tijdens De Warmste Week is er op televisie de dagelijkse avondshow van Siska Schoeters. Er staan ook nog andere Eén-programma's in het teken van De Warmste Week. Zo gaat Kristel Verbeke in Vlammen tegen kansarmoede op zoek naar de impact van kansarmoede op iemands leven. In twee afleveringen op Eén, op maandag en donderdag, praat Kristel met een honderdtal personen, mensen die er middenin zitten, maar ook met buren, collega’s, vrienden en hulpverleners. Wanneer leef je in kansarmoede? En welke impact heeft dat op jouw leven? Woensdag 21 december is er bovendien een aflevering van Durf te vragen over mensen die dak- of thuisloos zijn. Ook Switch zet de schouders mee onder De Warmste Week. In de week van 19 december geven bekende Vlamingen Aster Nzeyimana, Katrien De Ruysscher, Jonas Geirnaert, Annabet Ampofo en Thibault Christiaensen het beste van zichzelf om zoveel mogelijk geld in te zamelen.   

Ook wrapper Héritier vlamt mee! Op Ketnet kunnen we zijn avonturen volgen tijdens Tournée Héritier. Héritier trekt door Vlaanderen met zijn bakfiets en gaat langs bij Ketnetters die een actie georganiseerd hebben. De bakfiets is omgebouwd tot een mobiele dj-booth, ideaal om de Ketnetters te bedanken met hun favoriete plaatjes. Héritier begint zijn tournée op het strand van Oostende en hoopt Hasselt op de slotdag van De Warmste Week te bereiken met een bakfiets vol verhalen.

In de slotweek staan er ook vijf Warmathons op het programma. Op maandag 19 december geeft Stephanie Planckaert het startschot in Brugge. Op dinsdag is het aan Sint-Niklaas met Sarah Mouhamou, op woensdag volgt Brussel met Mathias Vergels en donderdag Mechelen met Dieter Coppens. Op vrijdag sluit Maksim Stojanac de Warmathons af in Leuven.  

Steun De Warmste Week

Vanaf vandaag kan iedereen een favoriete plaat aanvragen voor De Warmste Week. Surf naar dewarmsteweek.be, geef daar het nummer in dat je op de radio wil horen tijdens De Warmste Week en kies de bijdrage die je hiervoor wil geven. Zo steun je rechtstreeks de geselecteerde projecten rond kansarmoede. Je kan ook nog steeds acties opzetten om geld in te zamelen, vlammetjes kopen en je inschrijven voor een van de vijf Warmathons via de website van De Warmste Week. 

De Warmste Week wordt gerealiseerd met de warme steun van KBC, die als hoofdpartner mee zijn schouders zet onder de solidariteitsactie die heel Vlaanderen in beweging wil brengen.

De Warmste Week is een project van VRT, met Ketnet, Eén, VRT MAX, Studio Brussel en MNM als dragende merken. Om de projecten van De Warmste Week te steunen richtte VRT het DWW-fonds op bij de Koning Boudewijnstichting. 

Meer informatie over De Warmste Week: dewarmsteweek.be 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos