Festivalseks niet altijd even veilig

Festivalseks niet altijd even veilig

De festivalseksenquête van Studio Brussel en Volt: de resultaten

Woensdag 17 juni 2015 — Studio Brussel en het Eén-programma Volt willen graag weten hoe het er echt aan toe gaat met seks op festivals. Daarom lanceerden ze de festivalseks-enquête. Meer dan 17.000 mensen vulden online de festivalseks-enquête in, met de volgende opvallende resultaten.

Seks op het festival

Van de 17.000 deelnemers aan de enquête geven 13.000 mensen aan ooit seks te hebben gehad tijdens een festival - seks in de breedste zin van het woord: van kussen tot vrijen

De overgrote meerderheid (88%) kust op een festival. 1 op 4 kuste zelfs voor het eerst op een festival.
Driekwart van hen geeft aan dat ze ooit geslachtsgemeenschap had op een festival en 10% werd er zelfs ontmaagd. 

Met wie?

De meerderheid (70%) had seks met zijn of haar partner, 36% met iemand die ze op het festival leerden kennen en 26% met een vriend of vriendin.
Opvallend is dat 14% aangeeft zijn of haar partner bedrogen te hebben op een festival.

Veilig  vrijen

Van de vrouwen zegt 10% dat ze nooit anticonceptie gebruikten bij festivalseks. Ook niet wanneer ze seks hadden met een vreemde.

Nog opvallender is het condoomgebruik: 28% geeft aan nooit een condoom te gebruiken bij geslachtsgemeenschap met iemand die ze op het festival ontmoet hebben.

Datingapps

Van de ondervraagden die vorig jaar naar een festival gingen en daar een datingapp zoals Tinder of Grinder gebruikten, had maar liefst 43% ook seks met de date op het festival. De apps blijken populairder bij homoseksuelen dan bij hetero’s.

Het belang van seks

Festivalseks is leuk, maar veruit het belangrijkste blijft toch de muziek en de sfeer op een festival. Seks krijgt een score van 2,4 op 5 door de ondervraagden, tegenover 4,6/5 voor muziek en 4,7/5 voor sfeer.

Op Studio Brussel worden de resultaten van de enquête 's ochtends bekend gemaakt en tussen 16.00 en 18.00 uur samen met luisteraars besproken.

Ook in Volt op Eén worden de resultaten bediscussieerd: woensdag 17 juni om 21.20 uur.

Studio Brussel: Kurt, Ann, Sien en Sven onthullen hun festivalsseksgeheimen

Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel at VRT