Skip to Content
Festivalseks niet altijd even veilig

Festivalseks niet altijd even veilig

De festivalseksenquête van Studio Brussel en Volt: de resultaten

Studio Brussel en het Eén-programma Volt willen graag weten hoe het er echt aan toe gaat met seks op festivals. Daarom lanceerden ze de festivalseks-enquête. Meer dan 17.000 mensen vulden online de festivalseks-enquête in, met de volgende opvallende resultaten.

Seks op het festival

Van de 17.000 deelnemers aan de enquête geven 13.000 mensen aan ooit seks te hebben gehad tijdens een festival - seks in de breedste zin van het woord: van kussen tot vrijen

De overgrote meerderheid (88%) kust op een festival. 1 op 4 kuste zelfs voor het eerst op een festival.
Driekwart van hen geeft aan dat ze ooit geslachtsgemeenschap had op een festival en 10% werd er zelfs ontmaagd. 

Met wie?

De meerderheid (70%) had seks met zijn of haar partner, 36% met iemand die ze op het festival leerden kennen en 26% met een vriend of vriendin.
Opvallend is dat 14% aangeeft zijn of haar partner bedrogen te hebben op een festival.

Veilig  vrijen

Van de vrouwen zegt 10% dat ze nooit anticonceptie gebruikten bij festivalseks. Ook niet wanneer ze seks hadden met een vreemde.

Nog opvallender is het condoomgebruik: 28% geeft aan nooit een condoom te gebruiken bij geslachtsgemeenschap met iemand die ze op het festival ontmoet hebben.

Datingapps

Van de ondervraagden die vorig jaar naar een festival gingen en daar een datingapp zoals Tinder of Grinder gebruikten, had maar liefst 43% ook seks met de date op het festival. De apps blijken populairder bij homoseksuelen dan bij hetero’s.

Het belang van seks

Festivalseks is leuk, maar veruit het belangrijkste blijft toch de muziek en de sfeer op een festival. Seks krijgt een score van 2,4 op 5 door de ondervraagden, tegenover 4,6/5 voor muziek en 4,7/5 voor sfeer.

Op Studio Brussel worden de resultaten van de enquête 's ochtends bekend gemaakt en tussen 16.00 en 18.00 uur samen met luisteraars besproken.

Ook in Volt op Eén worden de resultaten bediscussieerd: woensdag 17 juni om 21.20 uur.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel, VRT
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos