Skip to Content

Eén en Canvas bundelen de krachten voor nieuwsspecial Aanslagen Brussel

Eén en Canvas staan vandaag helemaal in teken van de aanslagen in Zaventem en Brussel. Tot de avond delen ze de verslaggeving van VRT Nieuws. Na het Journaal van 19u volgt een nieuwsspecial Aanslagen Brussel, gepresenteerd door Martine Tanghe en Lieven Van Gils. Op Canvas wordt het Journaal van 19u uitgezonden met Vlaamse gebarentaal (VGT).

 

Schema (tijdstippen onder voorbehoud)

19u00 Journaal

20u00 nieuwsspecial Aanslagen Brussel

21u45 Quiz me quick op Eén

           The girl with the pearl earring (2003, Peter Webber) op Canvas

22u35 laat Journaal op Eén

23u00 Downton Abbey op Eén

 

Doorheen heel de dag is Ketnet er voor kinderen, door het nieuws op kindermaat te brengen op Ketnet.be en met jeugdjournaal Karrewiet, met televisie-uitzendingen om 16u25, 18u40 en 19u20 en via livestream. Kinderen kunnen via de website vragen stellen, die in de wraps voor en na Karrewiet gepast beantwoord worden door Telidja Klai van Ketnet en Lies Scout, respectievelijk ontwikkelings- en traumapsycholoog. Alle informatie blijft bovendien beschikbaar op Ketnet.be.

 

De radiozenders van VRT pasten na het plaatsvinden van de aanslagen hun programmering meteen aan om de luisteraars te informeren en een aangepast muziekaanbod te bieden, de reclameboodschappen worden geschrapt. Radio 1 en Radio 2 bundelen de krachten met een gezamenlijk uitzending tot 15u, daarna blijft Radio 1 tot in de nacht het voortouw nemen als nieuwszender terwijl Radio 2 in Spits (van 15 tot 19u) op zoek gaat naar getuigenissen uit de regio’s.

 

Deredactie.be houdt via haar website en sociale media alle Vlamingen de klok rond op de hoogte met updates, livestreams, informatie en achtergrond.

Contacteer ons
Hans Van Goethem VRT Communicatie
Hans Van Goethem VRT Communicatie
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos