Eén en Canvas bundelen de krachten voor nieuwsspecial Aanslagen Brussel

Eén en Canvas staan vandaag helemaal in teken van de aanslagen in Zaventem en Brussel. Tot de avond delen ze de verslaggeving van VRT Nieuws. Na het Journaal van 19u volgt een nieuwsspecial Aanslagen Brussel, gepresenteerd door Martine Tanghe en Lieven Van Gils. Op Canvas wordt het Journaal van 19u uitgezonden met Vlaamse gebarentaal (VGT).

 

Schema (tijdstippen onder voorbehoud)

19u00 Journaal

20u00 nieuwsspecial Aanslagen Brussel

21u45 Quiz me quick op Eén

           The girl with the pearl earring (2003, Peter Webber) op Canvas

22u35 laat Journaal op Eén

23u00 Downton Abbey op Eén

 

Doorheen heel de dag is Ketnet er voor kinderen, door het nieuws op kindermaat te brengen op Ketnet.be en met jeugdjournaal Karrewiet, met televisie-uitzendingen om 16u25, 18u40 en 19u20 en via livestream. Kinderen kunnen via de website vragen stellen, die in de wraps voor en na Karrewiet gepast beantwoord worden door Telidja Klai van Ketnet en Lies Scout, respectievelijk ontwikkelings- en traumapsycholoog. Alle informatie blijft bovendien beschikbaar op Ketnet.be.

 

De radiozenders van VRT pasten na het plaatsvinden van de aanslagen hun programmering meteen aan om de luisteraars te informeren en een aangepast muziekaanbod te bieden, de reclameboodschappen worden geschrapt. Radio 1 en Radio 2 bundelen de krachten met een gezamenlijk uitzending tot 15u, daarna blijft Radio 1 tot in de nacht het voortouw nemen als nieuwszender terwijl Radio 2 in Spits (van 15 tot 19u) op zoek gaat naar getuigenissen uit de regio’s.

 

Deredactie.be houdt via haar website en sociale media alle Vlamingen de klok rond op de hoogte met updates, livestreams, informatie en achtergrond.

Contacteer ons
Hans Van Goethem VRT Communicatie
Hans Van Goethem VRT Communicatie
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Hans Van Goethem
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Bob Vermeir
Communicatiemanager en corporate woordvoerder VRT
0476 80 92 67
02 741 58 98
bob.vermeir@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos