Eén en Canvas bundelen de krachten voor nieuwsspecial Aanslagen Brussel

Dinsdag 22 maart 2016 — Eén en Canvas staan vandaag helemaal in teken van de aanslagen in Zaventem en Brussel. Tot de avond delen ze de verslaggeving van VRT Nieuws. Na het Journaal van 19u volgt een nieuwsspecial Aanslagen Brussel, gepresenteerd door Martine Tanghe en Lieven Van Gils. Op Canvas wordt het Journaal van 19u uitgezonden met Vlaamse gebarentaal (VGT).

 

Schema (tijdstippen onder voorbehoud)

19u00 Journaal

20u00 nieuwsspecial Aanslagen Brussel

21u45 Quiz me quick op Eén

           The girl with the pearl earring (2003, Peter Webber) op Canvas

22u35 laat Journaal op Eén

23u00 Downton Abbey op Eén

 

Doorheen heel de dag is Ketnet er voor kinderen, door het nieuws op kindermaat te brengen op Ketnet.be en met jeugdjournaal Karrewiet, met televisie-uitzendingen om 16u25, 18u40 en 19u20 en via livestream. Kinderen kunnen via de website vragen stellen, die in de wraps voor en na Karrewiet gepast beantwoord worden door Telidja Klai van Ketnet en Lies Scout, respectievelijk ontwikkelings- en traumapsycholoog. Alle informatie blijft bovendien beschikbaar op Ketnet.be.

 

De radiozenders van VRT pasten na het plaatsvinden van de aanslagen hun programmering meteen aan om de luisteraars te informeren en een aangepast muziekaanbod te bieden, de reclameboodschappen worden geschrapt. Radio 1 en Radio 2 bundelen de krachten met een gezamenlijk uitzending tot 15u, daarna blijft Radio 1 tot in de nacht het voortouw nemen als nieuwszender terwijl Radio 2 in Spits (van 15 tot 19u) op zoek gaat naar getuigenissen uit de regio’s.

 

Deredactie.be houdt via haar website en sociale media alle Vlamingen de klok rond op de hoogte met updates, livestreams, informatie en achtergrond.

Hans Van Goethem VRT Communicatie