Skip to Content
Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2023

Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2023

Stem via VRT MAX op jouw favorieten

Zondag 13 augustus 2023 – Zonet zijn op Radio2 de tien finalisten van Zomerhit 2023 bekend gemaakt. Via VRT MAX kun je stemmen op jouw drie ultieme favorieten en zo mee de uiteindelijke winnaar bepalen. Die ontvangt de trofee tijdens de finale van komende zaterdag 19 augustus, live vanuit Blankenberge.

Wie wordt de grote winnaar?

Twintig genomineerden begonnen begin juli aan het Zomerhit-avontuur. De stemming om te bepalen welke tien er doorstoten naar de finale van komende zaterdag is afgelopen. Tot middernacht kon jij laten weten wie jouw favoriet is. Ondertussen zijn alle stemmen geteld en dit zijn de tien finalisten, in alfabetische volgorde.

  • Aaron Blommaert – Zonde
  • Bart Kaëll – Wat is jouw geheim?
  • Berre – Kissing Strangers
  • Camille – Rihanna
  • Gustaph – Because of You
  • Maksim – Onder invloed
  • Metejoor – Laat ons een bloem
  • Niels Destadsbader & Kenny B – Liefs voor later
  • Pommelien Thijs – Erop of eronder
  • The Starlings & Ozark Henry – Under Your Spell

De optredens die de artiesten gaven tijdens de eerste vijf Zomerhit-shows, kun je nog eens herbekijken op VRT MAX. Daar vind je trouwens al het aanbod verzameld, zoals de Zomerhit confessions en video’s naar aanleiding van vijftig jaar Zomerhit.

Jij bepaalt wie wint

Om 16 uur is op Radio2 de stemming geopend voor de finale van Zomerhit 2023. In de loop van de namiddag belde presentator Benjamien Schollaert met de gelukkigen die van het publiek een plaats bij de laatste tien kregen. Dé Zomerhit scoren is voor een artiest een grote waardering, want het publiek bepaalt de winnaar. De finalisten waren dus allemaal laaiend enthousiast over de mooie erkenning.

Bij Zomerhit bepaalt het publiek en alleen het publiek de winnaar. Stemmen kan via de VRT MAX-app. Je kunt één keer stemmen op jouw drie favorieten uit de tien finalisten. Stem je meerdere keren, dan telt alleen je laatste inzending. De tweede stemming loopt tot het einde van de finale op zaterdag 19 augustus. Dan weten we wie de winnaar is van Zomerhit 2023. De tellers blijven gedurende de zes weken stemming doorlopen. Iedere week kon je één keer stemmen op jouw drie favorieten, al die stemmen worden dus bij elkaar opgeteld.

Welkom in Blankenberge

De finale, met Siska Schoeters en Niels Destadsbader als presentatoren, wordt komende zaterdag 19 augustus om 20.50 uur live uitgezonden op VRT 1 en VRT MAX en is ook integraal te beluisteren op Radio2. Alle backstageverhalen kun je die dag natuurlijk volgen op Radio2, vanaf 13 uur tot 23 uur. Je kunt de show ook live meemaken in Blankenberge, aan de vuurtoren. Zomerhit is voor iedereen gratis toegankelijk, je hoeft geen tickets te reserveren. Je bent welkom vanaf 20 uur, de show eindigt rond 22 uur.

Aan de andere kant van de zeedijk, op de Esplanade aan de Belgium Pier, vind je de studio van Radio2. Nog tot en met zaterdagavond kun je er een kijkje komen nemen, elke dag tussen tussen 9 en 20 uur, op zaterdag tot 23 uur. Alle finalisten komen langs om hun nummer nog eens extra te promoten én het live te zingen. Hier vind je de planning. Van maandag tot vrijdag is ook Zita Wauters erbij. Tussen 13 en 16 uur zal zij in het publiek op zoek gaan naar fijne fans, leuke verhalen en grote verlangens.

Volg zeker de sociale media van VRT 1 en Radio2, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws en elk weetje. Geen zomer zonder Zomerhit!

Zomerhit | finale | zaterdag 19 augustus, om 20.50 uur | op VRT 1, VRT MAX en Radio2

Info voor journalisten, niet voor publicatie

Wil je, als journalist, fotograaf of videograaf, graag de finale bijwonen? Een aanvraag indienen kan via bart.verbeeck@vrt.be.

Laat je meteen ook even weten welke artiesten je zeker wilt spreken? Dan bekijken wij alvast met hun management en planning wat er mogelijk is. De optredens fotograferen of filmen kan niet, noch tijdens de repetities, noch tijdens de opnames. Hiervoor schakelen we eigen fotografen in, hun beelden zullen vrij beschikbaar zijn op Fotoweb. Artiesten fotograferen of filmen in de Zomerbar, achter het podium, kan wel.

De plaatsen zijn erg beperkt, je ontvangt een paar dagen vooraf een bevestiging als je erbij kunt zijn.

Elise Vandevenne VRT Communicatie
Bart Verbeeck VRT Communicatie
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos