Skip to Content
Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2022

Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2022

Zondag 14 augustus 2022 – Gisteren kon je op Eén en VRT NU kijken naar de vijfde aflevering van Zomerhit. Die was opgenomen in Blankenberge, waar duizenden mensen genoten van spetterende optredens van onder anderen #LikeMe, Bart Peeters en Metejoor, Soulsister, X-Session en internationale sensatie Sam Ryder. Natalia zorgde voor een prachtig eerbetoon aan Olivia Newton-John. Ook vier Zomerhit-genomineerden zongen hun lied. Presentatoren Siska Schoeters en Niels Destadsbader leidden alles in goede banen.

Wie verovert de felbegeerde trofee?

Twintig genomineerden begonnen begin juli aan het Zomerhit-avontuur. De onlinestemming om te bepalen welke tien er doorstoten naar de finale van komende zaterdag is afgelopen. Tot vanmiddag 12 uur kon jij laten weten wie jouw favoriet is. Ondertussen zijn de stemmen geteld. Dit zijn de tien finalisten, in de volgorde waarin ze optreden in de show.

  1. Margriet Hermans – Lekker blijven hangen
  2. Jaap Reesema & Lea Rue – Code rood
  3. Niels Destadsbader – Ik neem er één
  4. The Starlings – Gold
  5. Maksim – Zonder mij
  6. Pommelien Thijs – Ongewoon
  7. Cleymans & Van Geel – Olivia
  8. Metejoor & Snelle – Kijk ons nou
  9. Berre – Say my name
  10. Regi & Emma Heesters – Zwaartekracht

De optredens die de tien finalisten gaven tijdens de eerste vijf Zomerhit-shows, kun je nog eens herbekijken op VRT NU.

Jij bepaalt wie wint

Om 15.30 uur is op Radio2 de stemming geopend voor de finale van Zomerhit. In de loop van de namiddag belde Radio2-presentatrice Caren Meyen met de tien gelukkigen die van het publiek een plaats bij de laatste tien kregen. Die waren natuurlijk allemaal laaiend enthousiast en het was overduidelijk: iedereen wil winnen. Dé Zomerhit scoren is voor een artiest een grote waardering, want het is het publiek dat kiest wie de grote favoriet is.

Het publiek en alleen het publiek bepaalt de winnaar. Stemmen op je favoriet kan per sms naar het nummer 6000, met als boodschap het cijfer dat bij de artiest van jouw keuze hoort. Je kunt in totaal twee keer stemmen, tot de lijnen sluiten op het einde van de livefinale op zaterdag 20 augustus. Een sms kost 0,50 euro. De tellers van de onlinestemming zijn opnieuw op 0 gezet, iedere finalist begint dus met een schone lei. Jij kiest wat voor jou dé Zomerhit van 2022 is. Op het einde van de liveshow worden de stemmen geteld en kennen we de winnaar.

Welkom in Blankenberge

De finale wordt komende zaterdag 20 augustus om 20.50 uur live uitgezonden op Eén en VRT NU en is ook integraal te beluisteren op Radio2 en in de Radio2-app. Naast de tien finalisten is ook Stan Van Samang van de partij met zijn Zomerhit uit 2015, Een ster. Vanaf 13 uur neemt Radio2 je mee backstage en ook via de sociale media van Eén en Radio2 kun je alles volgen.

De studio van Radio2 staat trouwens nog de hele week in Blankenberge. Kom maar een kijkje nemen tussen 10 en 20 uur. Alle finalisten komen langs om hun nummer nog eens extra te promoten én het live te zingen. Morgen, maandag 15 augustus, zijn als eersten Jaap Reesema & Lea Rue te gast, samen met The Starlings.

De Radio2-studio kun je elke dag bezoeken en ook de finale kun je live meemaken. De show is voor iedereen gratis toegankelijk, je hoeft geen tickets te reserveren. Je bent welkom aan de jachthaven, op de kruising van de Havenstraat met de Franchommelaan. Wie Blankenberge een beetje kent: dat is in de buurt van de paravang, het sierlijke bouwwerk uit de belle-époqueperiode dat dient als windscherm.

Finalisten Zomerhit 2022 – © VRT
Finalisten Zomerhit 2022 – © VRT

Zomerhit | finale | zaterdag 20 augustus, om 20.50 uur | op Eén, VRT NU, Radio2 en in de Radio2-app

Bart Verbeeck VRT Communicatie

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos