Skip to Content
VRT Nieuws | deredactie.be nu ook als app beschikbaar

VRT Nieuws | deredactie.be nu ook als app beschikbaar

Vandaag lanceert VRT Nieuws in samenwerking met het Digitale Productiecentrum van VRT de 'deredactie.be-nieuwsapp'. Deze nieuwe applicatie bouwt verder op het concept en stijl van de mobiele site van deredactie.be, die vorig jaar vernieuwd werd. De nieuwe app voegt daar een nog betere gebruikservaring aan toe, en zorgt ervoor dat je berichten en video’s nog sneller kan bekijken. De 'deredactie.be-nieuwsapp' werd ontwikkeld voor het Apple én Android platform, en is vanaf vandaag gratis te downloaden.

 

Emmanuel Rottey, hoofdredacteur online en sociale media van VRT Nieuws : "Met deze app maken we nieuws toegankelijker voor alle Vlamingen. Die Vlaming wil op elk moment van de dag geïnformeerd blijven en in alle omstandigheden toegang hebben tot nieuws en informatie. De smartphone is intussen al lang geen luxeproduct meer: in 2014 waren er voor het eerst meer smartphones dan klassieke gsm’s in Vlaanderen. Met de nieuwe 'deredactie.be-nieuwsapp' wil VRT Nieuws die vele smartphonegebruikers nog beter bedienen."

De nieuwe applicatie is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de teams van het Digitale Productiecentrum van VRT en de online nieuwsredactie. Het Digitale Productiecentrum staat in voor de ontwikkeling van de digitale producten en digitale formats van de VRT.

De komende maanden zal de applicatie nog verder ontwikkeld worden en volgen nog verschillende updates.

Contacteer ons
Hans Van Goethem VRT Communicatie - Woordvoerder programma’s en netten
Hans Van Goethem VRT Communicatie - Woordvoerder programma’s en netten
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos