VRT Nieuws | deredactie.be nu ook als app beschikbaar

VRT Nieuws | deredactie.be nu ook als app beschikbaar

Vrijdag 27 maart 2015 — Vandaag lanceert VRT Nieuws in samenwerking met het Digitale Productiecentrum van VRT de 'deredactie.be-nieuwsapp'. Deze nieuwe applicatie bouwt verder op het concept en stijl van de mobiele site van deredactie.be, die vorig jaar vernieuwd werd. De nieuwe app voegt daar een nog betere gebruikservaring aan toe, en zorgt ervoor dat je berichten en video’s nog sneller kan bekijken. De 'deredactie.be-nieuwsapp' werd ontwikkeld voor het Apple én Android platform, en is vanaf vandaag gratis te downloaden.

 

Emmanuel Rottey, hoofdredacteur online en sociale media van VRT Nieuws : "Met deze app maken we nieuws toegankelijker voor alle Vlamingen. Die Vlaming wil op elk moment van de dag geïnformeerd blijven en in alle omstandigheden toegang hebben tot nieuws en informatie. De smartphone is intussen al lang geen luxeproduct meer: in 2014 waren er voor het eerst meer smartphones dan klassieke gsm’s in Vlaanderen. Met de nieuwe 'deredactie.be-nieuwsapp' wil VRT Nieuws die vele smartphonegebruikers nog beter bedienen."

De nieuwe applicatie is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de teams van het Digitale Productiecentrum van VRT en de online nieuwsredactie. Het Digitale Productiecentrum staat in voor de ontwikkeling van de digitale producten en digitale formats van de VRT.

De komende maanden zal de applicatie nog verder ontwikkeld worden en volgen nog verschillende updates.

deredactie.be-nieuwsapp
deredactie.be-nieuwsapp
deredactie.be-nieuwsapp
deredactie.be-nieuwsapp
deredactie.be-nieuwsapp
Hans Van Goethem VRT Communicatie - Woordvoerder programma’s en netten