De Warmste Week vlamt met 5.081.675 euro voor 270 projecten rond kansarmoede

De Warmste Week vlamt met 5.081.675 euro voor 270 projecten rond kansarmoede

24 december 2022De Warmste Week heeft 5.081.675 euro ingezameld in de strijd tegen kansarmoede. In de slotshow werd het bedrag bekendgemaakt waarmee 270 projecten van De Warmste Week kansen creëren in 2023. Zes dagen lang presenteerden Fien, Kawtar, Eva en Sander non-stop vanuit Het Warmste Huis in Hasselt, waar het publiek massaal op afkwam. Overal in Vlaanderen en Brussel werd volop meegevlamd tegen kansarmoede dankzij Tournée Héritier, vijf Warmathons en duizenden acties ten voordele van De Warmste Week.  

© VRT
© VRT
Eva De Roo: "Na drie jaar eindelijk opnieuw De Warmste Week in full force! Het waren zes dagen vol prachtige acties, zalige optredens en vooral straffe getuigenissen die het taboe rond kansarmoede een stukje doorbraken. We zijn heel blij dat we alle 270 projecten kunnen waarmaken. Want solidair zijn met wie het minder goed heeft, dat is het mooiste wat er is."

Vlaanderen heeft opnieuw zijn grote hart getoond. In totaal vonden meer dan 3.000 acties plaats voor De Warmste Week, liepen 31.469 mensen de Warmathon, bezochten 102.000 mensen Het Warmste Huis in Hasselt en zijn er meer dan 10.000 platen aangevraagd. Ondanks het druiligere weer ging het dak er meermaals af door optredens van onder meer Bazart, Bart Peeters, Goldband, Metejoor en Oscar and the Wolf.  

Steven Vandeput, burgemeester Hasselt: "We zijn enorm fier dat Hasselt de voorbije week, nog meer dan anders, de warmste stad van Vlaanderen mocht zijn. De Hasselaren en bij uitbreiding alle Limburgers, hebben De Warmste Week met veel liefde omarmd en hun beste beentje voorgezet. In de gaststad werden ongezien veel acties op poten gezet. Dat smaakt naar meer!"

De Warmste Week leefde ook buiten Hasselt. Vliegende reporters Joris Brys en Robin Keyaert doorkruisten heel Vlaanderen, van Wervik tot Zonhoven, om actievoerders voor de microfoon te halen. Ook Ketnet-wrapper Héritier maalde heel wat kilometers af. Maandagochtend vertrok hij met zijn bijzondere bakfiets op het strand van Oostende, zaterdag eindigde Tournée Héritier onder luid applaus in Hasselt. 

Héritier Tipo: "Wow! De Warmste Week was heftig, maar vooral hartverwarmend. 230 kilometer lang hebben we samen gevlamd tegen kansarmoede, dwars door Vlaanderen. Duizenden Ketjes hebben mij mee door dit avontuur geloodst. Al die liefdevolle vibes zal ik nooit vergeten!"

Zes dagen lang was De Warmste Week non-stop te volgen op MNM, Studio Brussel, Eén en VRT MAX. Siska Schoeters blikte elke avond in een tv-uitzending terug op de mooiste momenten van de dag. Kristel Verbeke maakte het ontroerende Vlammen tegen kansarmoede, Durf te vragen focuste op dak- en thuisloze mensen en in Switch zetten heel wat bekende gezichten mee hun schouders onder De Warmste Week.

Frederik Delaplace, CEO VRT: "Hartverwarmende mediamomenten met een aanzienlijke impact op de samenleving, dat is waar de publieke omroep voor staat. De Warmste Week was de voorbije dagen het vliegwiel voor een golf van solidariteit die het verschil zal maken voor zovele mensen in kansarmoede. Daar zijn we als VRT apetrots op."  

Om de projecten van De Warmste Week te steunen richtte VRT het DWW-fonds op bij de Koning Boudewijnstichting. Dankzij het ingezamelde bedrag zorgt De Warmste Week ervoor dat 270 projecten rond kansarmoede zullen worden waargemaakt in 2023. 

Brieuc Van Damme, CEO Koning Boudewijnstichting: "De 270 geselecteerde projecten vormen samen een brede waaier aan grote en kleine creatieve en warme initiatieven, die verschillende mensen en doelgroepen in kansarmoede een hart onder de riem steken. De projecten zetten onder meer in op het toegankelijker maken van sport, werk, voeding, vrije tijd en een groene en gezonde omgeving."

De Warmste Week wordt gerealiseerd met de warme steun van KBC, die als hoofdpartner mee zijn schouders zet onder de solidariteitsactie die heel Vlaanderen in beweging wil brengen.

David Moucheron, CEO KBC België: "We zagen honderden acties opborrelen, voelden engagement, gedrevenheid, solidariteit en vlamden heel graag mee. We zijn bijzonder trots op onze medewerkers in de bankkantoren en verzekeringsagentschappen die tienduizenden vlammetjes verkochten. Ook onze klanten zijn we dankbaar voor hun warme giften via De Warmste Week-betaalknop in KBC Mobile. De Warmste Week brengt duidelijk het beste in ons allemaal naar boven. Iedereen die zich dag na dag inzet om kansenongelijkheid weg te werken, verdient ons grootste respect. Want voor de vele mensen in kansarmoede biedt die solidariteit hoop op een betere toekomst. Vanuit onze sociale bewogenheid willen we met KBC hier ook een steentje aan bijdragen."

De Warmste Week keert in 2023 terug tijdens de week voor kerst en trekt dan naar Brugge. Details hierover worden later bekendgemaakt.

Herbeleef De Warmste Week 2022 op VRT MAX. 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos