Skip to Content
De Warmste Week opent inschrijvingen voor vijf Warmathons

De Warmste Week opent inschrijvingen voor vijf Warmathons

24 oktober 2022 – Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven voor de Warmathons van De Warmste Week. Die vinden dit jaar plaats in vijf steden: Brugge, Sint-Niklaas, Brussel, Mechelen en Leuven. In de week voor kerst kunnen alle sportievelingen vlammen tegen kansarmoede en zo het goede doel steunen. Wees er snel bij en schrijf je in op dewarmsteweek.be.  

Op maandag 19 december gaat de slotweek van De Warmste Week van start. MNM, Studio Brussel, Ketnet en Eén maken dan zes dagen lang radio en televisie vanuit Hasselt. Maar ook in de rest van Vlaanderen zal de temperatuur de hoogte ingaan. Sportievelingen kunnen namelijk hun beste beentje voorzetten op vijf locaties verspreid over Vlaanderen en Brussel.

Van maandag tot en met vrijdag kan jong en oud telkens in een andere stad komen lopen of wandelen. Op iedere locatie staat een bekende ambassadeur klaar om mee te sporten. Op maandag 19 december geeft Stephanie Planckaert het startschot in Brugge. Op dinsdag is het aan Sint-Niklaas met Sarah Mouhamou, op woensdag volgt Brussel met Mathias Vergels en donderdag Mechelen met Dieter Coppens. Op vrijdag sluit Maksim Stojanac de Warmathons af in Leuven. 

Stephanie Planckaert: "Ik was superblij toen ze me vroegen om mee te werken. Zeker in de huidige tijden is het eens zo belangrijk om er voor elkaar te zijn. Als we met deze Warmathons ons steentje kunnen bijdragen is dat met het grootste plezier! Ik heb al heel wat vrienden opgetrommeld om mee te komen lopen. Samen vlammen we tegen kansarmoede!"
Mathias Vergels: "Het thema van De Warmste Week ligt mij zeer nauw aan het hart. Ik deel al sinds mijn puberteit regelmatig voedsel uit in Brussel aan mensen in kansarmoede. Jammer genoeg zie ik het probleem steeds groter worden. Daarom is het nú tijd om in actie te schieten en De Warmste Week te steunen." 

Het leuke aan de Warmathons is dat je zelf bepaalt hoeveel rondjes je loopt of wandelt. Een rondje is gemiddeld 3,2 kilometer en deelnemen kan vanaf 14 uur tot 20.30 uur. In het centrale Warmathon-dorp zorgen top-dj’s voor de beste loopbeats en moedigen bekende VRT-gezichten de sportievelingen aan. Je kan er ook een hapje eten of iets drinken.

Maandag 19 december - ’t Zand in Brugge met Stephanie Planckaert  

Dinsdag 20 december – Domein De Ster in Sint-Niklaas met Sarah Mouhamou  

Woensdag 21 december – Het Koning Boudewijnstadion in Brussel met Mathias Vergels   

Donderdag 22 december – De Grote Markt in Mechelen met Dieter Coppens   

Vrijdag 23 december – Parking stadion OH Leuven in Leuven met Maksim Stojanac 

Inschrijven voor de Warmathons 

Inschrijven voor de Warmathons kan vanaf vandaag via dewarmsteweek.be. Zorg dat je erbij bent en breng je familie, vrienden en collega’s gerust mee. Deelnemen kost 15 euro en daarmee steun je de 270 projecten van De Warmste Week rond het centrale thema kansarmoede. Het is ondertussen al de zesde keer dat De Warmste Week de Warmathons organiseert. De laatste editie vond plaats in 2019.

De Warmste Week wordt gerealiseerd met de warme steun van KBC, die als hoofdpartner mee zijn schouders zet onder de solidariteitsactie die heel Vlaanderen in beweging wil brengen. Het kraanwater voor de bevoorrading van de lopers en wandelaars tijdens de Warmathons wordt gratis aangeboden door de Vlaamse waterbedrijven. 

De Warmste Week is een project van VRT, met Ketnet, Eén, VRT MAX, Studio Brussel en MNM als dragende merken. Om de projecten van De Warmste Week te steunen richtte VRT het DWW Fonds op bij de Koning Boudewijnstichting.

Meer informatie over De Warmste Week: dewarmsteweek.be 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos