De Warmste Week gaat coronaveilig door

Uitvalsbasis VRT-solidariteitsactie blijft Mechelen, maar dan zonder massabijeenkomsten

22 november 2022 - Coronabeperkingen of niet: tussen 18 en 24 december verspreidt De Warmste Week een golf van solidariteit. Zonder massabijeenkomsten, maar vol coronaveilige acties die je meer dan ooit kan volgen op Eén, MNM en Studio Brussel. ​ ​ 

De Stad Mechelen past door de huidige coronacijfers haar winterprogramma aan. Dat kondigde de stad daarnet aan. De Warmste Week blijft wel mogelijk, met Mechelen als uitvalsbasis voor hartverwarmende radio en televisie. ​ 

Alexander Vandersmissen, burgemeester Mechelen: "Een massa-evenement gaan we niet organiseren, maar we willen toch die warmte van De Warmste Week behouden. De doelstellingen van DWW zijn te belangrijk, voor de mensen en voor de samenleving. We mogen elkaar niet helemaal loslaten."

DWW Radio komt naar je toe 

Studio Brussel en MNM worden voor een week DWW Radio. Vanuit Mechelen stuurt DWW Radio presentatoren uit naar wie coronaveilig in actie komt in heel Vlaanderen. De Warmste Week roept de organisatoren van acties voor De Warmste Week op om extra creatief te zijn en die coronaveilig te organiseren. 

Coronaveilige organisatie ​ 

Om een massale toeloop te vermijden is De Warmste Week dit jaar niet vrij toegankelijk. In Mechelen komen er wel nog coronaveilige evenementen voor een beperkt publiek, helemaal in lijn met de dan geldende maatregelen. Zo spelen in navolging van Ed Sheeran enkele muzikale toppers een showcase om De Warmste Week te steunen. Sprekers en cinema-avonden gaan door op het centrale thema van De Warmste Week. Alle evenementen worden coronaveilig georganiseerd. Op 6 december maakt De Warmste Week het volledige programma bekend. ​ ​ 

De Warmste Week coronaveilig steunen

De honderden projecten uit het DWW Fonds steunen kan ook coronaveilig. Neem deel aan coronaveilige acties en draag 1 van de 6 De Warmste Week pins. Alle pins kan je vinden op onze webshop of in een KBC bank en KBC verzekeringskantoor in je buurt. 

Over De Warmste Week 

De Warmste Week roept heel Vlaanderen op om acties op te zetten en geld in te zamelen voor het DWW Fonds. Dat steunt concrete projecten onder het thema 'Kunnen zijn wie je bent'. Denk aan projecten die kampen organiseren voor mensen met een beperking, scholen die werken rond verdraagzaamheid in de klas of een organisatie die hobby activiteiten opzet voor mensen met jongdementie. Het DWW Fonds maakt op 6 december bekend welke van de honderden ingediende projecten het steunt.

De Warmste Week vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 24 december in Mechelen, met onder meer DWW Radio: Studio Brussel en MNM maken samen een week lang radio.

De Warmste Week wordt gerealiseerd met de warme steun van KBC. Zij zetten mee hun schouders onder de solidariteitsactie die heel Vlaanderen meesleept rond het centrale thema ‘Kunnen zijn wie je bent’. Meer informatie over De Warmste Week 2021 vind je hier.

#DWW21 #kunnenzijnwiejebent

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met