Skip to Content
De Warmste Week: 100% coronaveilig

De Warmste Week: 100% coronaveilig

Studio Brussel en MNM maken samen DWW Radio: de zotste verzoekweek ooit

Maandag 6 december 2021. Na ​ het overlegcomité van vrijdag 3 december kiest De Warmste Week resoluut voor een 100% coronaveilige editie. De Warmste Week annuleert door de coronamaatregelen alle nog geplande indoor publieksevenementen in Mechelen.

Maar de solidariteitsactie van de VRT gaat door: De Warmste Week steunt dit jaar 200 projecten binnen het thema Kunnen zijn wie je bent. Mechelen blijft de gaststad voor een unieke radioweek: Studio Brussel en MNM maken samen DWW Radio, live vanuit Mechelen en ook te zien op Eén en VRT NU.

Voor de eerste keer delen de 2 radiozenders een week lang hun frequentie om in deze coronatijden iedereen te verwarmen met de meest uiteenlopende verzoeknummers. En DWW Radio komt ook naar je toe, met De Microfoon en met Iedereen Danst voor De Warmste Week.

Vaste duo's van StuBru- en MNM-stemmen op DWW Radio  

Vaste duo’s van StuBru- en MNM-dj's spelen verzoeknummers vanuit een drijvende studio in Mechelen. Peter Van de Veire (MNM) en Fien Germijns (StuBru) trappen tijdens De Warmste Week elke dag DWW Radio op gang. Daar kijken ze hard naar uit, want het is de eerste keer dat ze een week lang samen het ochtendblok voor hun rekening nemen. 

Peter Van de Veire: “DWW Radio wordt de zotste verzoekweek die je ooit hoorde op nationale radio. MNM en Studio Brussel smelten samen en zijn heel de week van de luisteraar. Jij kiest alle muziek. En geloof me: er zijn géén grenzen. Alleen maar prachtige ideeën.” 
Fien Germijns“Met welk nummer toon jij wie je bent? Of welk nummer zorgt ervoor dat jij volledig uit de bol kan gaan? Wij gaan die nummers een week lang draaien. Zeker in deze vreemde tijden zorgen we voor een warme golf van muziek en solidariteit.” 

Peter en Fien krijgen de hele week het gezelschap van heel wat StuBru- en MNM-collega’s, die ook in duo zullen presenteren. Elke dag van De Warmste Week spelen deze presentatoren jouw verzoeknummers: ​   

  • 6u-10u: Fien Germijns (StuBru) + Peter Van de Veire (MNM) 
  • 10u-14u: Kawtar Ehlalouch (MNM) + Joris Brys (StuBru) 
  • 14u-18u: Kirsten Lemaire (StuBru) + Dorianne Aussems (MNM) 
  • 18u-22u: Sander Gillis (MNM) + Pien Lefranc (StuBru)
  • 22u-02u: Sander Vandenhende (StuBru)+ Esther Nwanu (MNM)  

Je kan vanaf 6 december het nummer dat helemaal zegt wie jij bent, doorsturen via de app van Studio Brussel of MNM. Luister van 18 tot 24 december naar DWW Radio, live op Studio Brussel en MNM of kijk mee op Eén en VRT NU.

De Microfoon komt naar je toe

Brahim, Flo Windey en Laura Govaerts. Dat zijn de mobiele reporters die met De Microfoon door Vlaanderen trekken, om Vlaanderen van zijn warmste kant te laten zien. De Microfoon komt al vanaf 10 december naar je toe.

Brahim, Flo en Laura: “Door corona kan je niet massaal naar de DWW Radiostudio komen. Iedereen zit thuis en daarom komen wij naar je toe. Met De Microfoon trekken we van Adinkerke tot Zoutleeuw. Zo krijg je op DWW Radio warme verhalen uit heel Vlaanderen te horen.

Iedereen Danst voor De Warmste Week

DWW-ambassadeurs Gloria Monserez, Kawtar Ehlalouch en Stéphan Tanganagba willen tijdens De Warmste Week iedereen aan het dansen krijgen. Want al dansend kan je echt zijn wie je bent. Van thuis uit, in je bubbel: 100% coronaproof. Meer nieuws over Iedereen Danst hoor je op maandag 13 december bij Studio Brussel en MNM. ​

Story image

De 200 projecten van De Warmste Week 

De Warmste Week steunt 200 projecten die zich allemaal inzetten rond één thema: Kunnen zijn wie je bent. Het DWW Fonds maakte zondag 5 december de 200 projecten van De Warmste Week bekend. De Warmste Week roept iedereen op om coronaveilig acties op te zetten en geld in te zamelen voor het DWW Fonds. Het ingezamelde geld zal verdeeld worden onder de 200 projecten.

Wat kan jij coronaveilig doen? Scan de vlam!

Nieuw dit jaar is een QR-code in de vorm van de De Warmste Week vlam. Scan de vlam om rechtstreeks De Warmste Week te steunen met een gift via je bank-app. Zo steun je de 200 projecten van De Warmste Week. Je vindt de vlam via www.dewarmsteweek.be, op de sociale media kanalen van De Warmste Week en op een poster of sticker bij jou in de buurt. Ook nieuw is het De Warmste Week mondmasker, dat je net zoals de DWW-pins kan aankopen op www.dewarmsteweek.be.

Makkelijk De Warmste Week steunen kan ook rechtstreeks via de betaalknop in de KBC Mobile app. Als trotse partner van De Warmste Week zorgt KBC er bovendien voor dat je de vlammetjes-pins kan krijgen bij een KBC bank- of verzekeringskantoor in je buurt. Je vindt op www.dewarmsteweek.be ook tips hoe je coronaveilige acties kan organiseren.

Story image

Niet voor publicatie: duo-interview Joris Brys en Kawtar Ehlalouch

Wil je graag een online dubbelinterview met DWW Radio-presentatoren Joris en Kawtar? Graag dan nog deze voormiddag een seintje via laurence.vanliedekerke@vrt.be. Interviews kunnen plaatsvinden dinsdag 7/12 rond de middag. ​  

#DWW21 #kunnenzijnwiejebent 

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos