De Vlaamse week tegen pesten van start op Ketnet, MNM en Radio2

De Vlaamse week tegen pesten van start op Ketnet, MNM en Radio2

Vrijdag 10 februari 2023 -  Vandaag begint op Ketnet, Radio2 en MNM de Week tegen Pesten. De drie zenders slaan voor het tweede jaar op rij de handen in elkaar om met de STIP IT-actie kinderen, jongeren én volwassenen te bereiken. Want actie blijft broodnodig. Tijdens de Vlaamse week tegen pesten (vrijdag 10 tot zaterdag 18 februari) bundelen Ketnet, MNM en Radio2 de krachten om pesten een halt toe te roepen. De drie zenders van VRT zetten hun programmatie een hele week in het teken van de strijd tegen pesten. Boegbeelden Lotte, Francisco, Brahim, Karolien en Sarah roepen gans Vlaanderen op om de lijn te trekken tegen pesten. Zet vier stippen op je hand en maak samen een stippenlijn tegen pesten. Ga naar stip-it.be en doe mee!

MNM en Radio2 maken samen radio met Generation Wijs

Karolien Debecker en Dorianne Aussems presenteren ook dit jaar opnieuw Generation Wijs. Een gezamenlijke radioshow op Radio2 en MNM. Hoe kan je actie ondernemen tegen pesten? En wat daarna? Hoe herstel je de wonden? Dorianne Aussems en Karolien Debecker gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen. Hoe dóe je dat nu concreet ‘een lijn trekken tegen pesten’? Wat kan je zelf doen? Wanneer moet je professionele hulp inroepen? En hoe pik je voor jezelf de draad weer op nadat je gepest werd?

Tijdens de Vlaamse week tegen pesten blijven de regionale redacties van Radio2 aandacht hebben voor de verhalen van mensen die een stippenlijn maakten en sporen ze zo alle Vlamingen aan om mee te doen. Bij Radio2 Wijs zoomt Karolien Debecker de hele week in op het thema. Hoe omgaan met pesten op het werk? Wat doe je als je als ouder ontdekt dat je kind gepest wordt?

Ook Generation M belicht pesten uit verschillende hoeken. Ze brengen het verhaal van Rafil die een nummer schreef over de periode dat hij gepest werd. En gaan in gesprek met luisteraars over pesten. Heb jij jezelf ooit aangepast zodat je niet meer gepest werd? Hoe heb je dat gedaan en heeft het geholpen? Generation M neemt ook een kijkje bij jeugdbewegingen en een sportclub, hoe gaan zij om met pestgedrag?

  • Generation Wijs op donderdag 16 februari van 19 tot 22 uur op MNM, Radio2 en VRT MAX.
  • Radio2 Wijs: dinsdag 14 februari en woensdag 15 februari van 20 tot 22 uur.
  • Generation M: van maandag 13 februari tot en met woensdag 15 februari van 19 tot 21 uur.
Story image

Ketnet brengt pakkende verhalen van kinderen

Ketnet brengt tijdens de Vlaamse week tegen pesten dagelijks een STIP IT-programma. Lotte, Francisco, Sarah, Karolien en Brahim, de boegbeelden van de STIP IT-campagne, reizen met hun STIP IT-busje naar plekken waar een stippenlijn gemaakt wordt en ontmoeten er groot en klein met een verhaal over pesten. Met onder meer verhalen van Alycia Metdepenningen uit Meisjes, Armin Mola uit Hoodie, Julie Van den Steen, Loena Hendrickx en Wannes Lacroix. En ook Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet, besteedt die week aandacht aan het thema.

  • STIP IT van maandag 13 februari tot zaterdag 18 februari omstreeks 17.45 uur op Ketnet, Ketnet.be, in de Ketnet-app en op VRT MAX.
  • Karrewiet van maandag tot vrijdag omstreeks 18 uur op Ketnet, Ketnet.be, in de Ketnet-app en op VRT MAX.

De langste stippenlijn in Aarschot

Op zaterdag 18 februari bundelen Ketnet, MNM en Radio2 de krachten tijdens de laatste dag van de Vlaamse week tegen pesten. Hoeveel meter stippenlijn hebben kinderen, jongeren en volwassenen samen tegen pesten getrokken? Ontdek het die dag op Ketnet, Radio2 en MNM. De boegbeelden rijden voor de laatste keer met hun STIP IT-busje naar een plaats waar een stippenlijn gemaakt wordt. Deze keer is dat in Aarschot waar ze voor De Langste Stippenlijn gaan! ​

De Vlaamse week tegen pesten is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, in samenwerking met Ketnet, Radio2, MNM en WAT WAT

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet en MNM, VRT

 

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos