Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren tweede editie van Kastaars

Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren tweede editie van Kastaars

Live televisie-, radio- en online show op zaterdag 27 januari 2024

Dinsdag 2 januari 2024 - Op zaterdag 27 januari 2024 is het zover: de tweede editie van de nieuwe mediaprijzen Kastaars! Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren, net als vorig jaar, de televisieshow. Die vindt plaats in het Pop-up theater in Puurs en is live te zien op VRT 1, VTM, Play 4, VRT MAX, VTM GO, GoPlay en hln.be.

De Kastaars! zijn de nieuwe prijzen die worden uitgereikt aan Vlaams mediatalent. VRT, DPG Media, Play Media en Streamz zetten tijdens dit media-event van het jaar lokaal talent – zowel televisie-, radio- als onlinetalent en -formats - in de schijnwerpers met een grootse televisieshow, radioshow en online evenement. Heel Vlaanderen kan kiezen welke favoriete gezichten en formats bekroond worden. Kastaars! wordt hét feest van de Vlaamse mediacontent, waarbij de Vlaming beslist: welke radio-, televisie- en onlinetalenten wil hij bekronen? Welke verhalen hebben het afgelopen jaar het meest beroerd? Welk programma of onlineformat moet absoluut in de bloemetjes worden gezet?

Story image

Er zijn in totaal tien categorieën. Het Vlaamse publiek kan in zeven categorieën stemmen: Mediapersoonlijkheid van 2023, Televisieprogramma van 2023, Fictiereeks van 2023, Nieuwkomer van 2023, Radioprogramma van 2023, Podcast van 2023 en Online persoonlijkheid van 2023. Daarnaast kiezen vertegenwoordigers uit de verschillende mediahuizen en Streamz de winnaars in drie andere categorieën: Doorbraakprijs, Carrièreprijs, en de nieuwe Impactprijs, waarbij een programma of persoonlijkheid wordt bekroond dat/die iedereen het afgelopen jaar heeft weggeblazen. De winnaar van deze Impactprijs wordt komende week bekendgemaakt.

De televisieshow zal te zien zijn op VRT 1, VTM, Play4, VRT MAX, VTM GO, GoPlay en hln.be. De radioshow zal live te beluisteren zijn op Qmusic, Joe, Radio2, MNM en Play Nostalgie én zal die dag te volgen zijn via livestream op alle digitale kanalen. Meer info over de televisieshow, radioshow en online initiatieven wordt later bekend gemaakt.

Ook in 2025 zijn de Kastaars! er, want de omroepen willen ook begin 2025 deze nieuwe mediaprijzen uitreiken.

Noot aan de redactie: meer informatie over de genomineerden en de stemming wordt binnenkort bekendgemaakt.

Robin De Veen Communicatieverantwoordelijke VRT 1
Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos