Skip to Content
Ontdek het voorjaar van Eén en Canvas

Ontdek het voorjaar van Eén en Canvas

De Vlamingen informeren, inspireren en verbinden: dat is waar de VRT dagelijks voor gaat. Eén en Canvas doen dat ieder op hun eigen manier.

 

Eén: sterke programma’s die iedereen verbinden

Eén is er voor iedereen in Vlaanderen. Met programma’s zoals Kamp Waes, Durf te vragen en De twaalf is het merk er dit najaar in geslaagd om jong en oud samen te brengen voor TV. Met een marktaandeel van 30.3% (prime time, 18u-23u, 4+) was Eén afgetekend de grootste televisiezender van Vlaanderen. Dat is geen doel op zich, maar een manier om elke dag opnieuw zoveel mogelijk Vlamingen te bereiken en te verbinden. Eén brengt programma’s die ontspannend zijn, maar die ook iets teweegbrengen in Vlaanderen, denk hierbij aan Thuis en Down the road. Eén brengt herkenbare verhalen waarmee iedereen kan meeleven, zoals Vandaag over een jaar en First dates. Daarnaast onderscheidt het merk zich ook met Vlaamse topfictie, zoals De twaalf, Over water en GR5.

Eén wil iedereen de kans geven om mee te zijn. Daarom is het volledig aanbod van Eén ook te bekijken op VRT NU,  De twaalf stond dit najaar zelfs integraal van bij de start op VRT NU. Na dit succes worden ook Dertigers en Zie mij graag dit voorjaar van bij de start volledig aangeboden.

Canvas: op maat van de kijker

Canvas heeft de voorbije vier jaar zijn identiteit opnieuw scherper geprofileerd en streeft naar topkwaliteit zonder compromissen. In dezelfde periode steeg het marktaandeel van 7 tot 8.2% (20-26 uur, 4+). Toch gaat Canvas niet op zoek naar het breedst mogelijke publiek, maar het zorgt er wel voor dat iedereen die met de zender in contact komt, een waardevol mediamoment beleeft.

Want als je kiest voor Canvas, dan is dat tijd die goed besteed is, met programma’s waar je als kijker iets aan hebt. Het mag soms wat moeilijker of delicater zijn (zoals Kinderen van het verzet), zo lang het maar goed gemaakt is en Canvas zijn publiek kan verrassen en verwonderen met schoonheid (zoals in Weg van het meesterwerk) en nieuwe inzichten (zoals in de actua-afspraken of Wissel van de macht). Canvas zet ook zelf thema’s op de kaart (onder meer met De slapelozen en Eenzaam). Daarnaast brengt Canvas de beste internationale fictie en documentaires, vaak als eerste op open net.

Kijken naar Canvas is een persoonlijke keuze, gedreven door interesse. Op die bewuste keuze moet ook het gebruiksgemak afgesteld zijn. De Canvas-kijkers willen zelf kunnen bepalen wat ze willen zien, waar, wanneer en hoelang. Daarom biedt Canvas de meeste eigen producties en heel wat buitenlandse reeksen meteen integraal (‘boxset’) aan op het Canvas-kanaal van VRT NU.

Uitkijken naar het voorjaar

Zo vullen Eén en Canvas elkaar naadloos aan. Een perfect voorbeeld daarvan is het dubbelproject van Rudi Vranckx in januari: Tussen oorlog en leven op Eén en De eeuwige oorlog op Canvas. Beide programma’s gaan over hetzelfde onderwerp (de oorlogen in Irak, Somalië en Afghanistan), maar behandelen het ieder op hun eigen, complementaire manier: Eén vanuit beleving en gevoel, Canvas verdiepend en op zoek naar inzicht.

Maar er is nog veel meer om naar uit te kijken dit voorjaar.

Eén begint het nieuwe jaar met onder meer het familieprogramma 1 jaar gratis (met Thomas Vanderveken), een tweede seizoen van de populaire fictieserie Dertigers, het kwaliteitsdrama Over water en het gloednieuwe 100 dagen, over jongeren in de laatste fase van hun middelbare schooltijd. Later in het voorjaar volgen onder andere de spannende nieuwe fictiereeks GR5, over vier vrienden die een wandeltocht maken langs het Europese Grote Routepad nummer 5, Ten oorlog: De bevrijding van Vlaanderen (met Arnout Hauben), Kinderwens (met Leen Dendievel), het relatieprogramma First dates en nieuwe reeksen van het bekroonde programma Down the road (met Dieter Coppens) en de zondagavondquiz Twee tot de zesde macht (met Jeroen Meus).

Bij Canvas is er begin januari naast De eeuwige oorlog ook Procureurs (met Gilles De Coster), Brain man (met Otto-Jan Ham en Bart Van Peer), Gentbrugge (met Joris Hessels) en nieuwe reeksen van Wereldrecord (met Maarten Vangramberen) en Nachtwacht (met Jan Leyers). Later volgen onder meer Geheimen van het Lam Gods, Meer vrouw op straat (met Sofie Lemaire), Terug naar Tsjernobyl (met Jan Balliauw) en Kinderen van de Holocaust.

Meer informatie over deze en andere programma’s van Eén en Canvas in het voorjaar vindt u via onderstaande links :

Ontdek het voorjaar van Een

Ontdek het voorjaar van Canvas

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos