Arno krijgt Lifetime Achievement Award op de MIA’s

Tickets voor de awardshow vanaf vandaag beschikbaar

Arno krijgt op donderdag 6 februari een Lifetime Achievement Award op de dertiende editie van de Music Industry Awards. Deze onderscheiding neemt hij tijdens de liveshow in ontvangst voor zijn fenomenale muzikale carrière.

Het was al een rijk gevuld jaar voor Arno: zijn zeventigste verjaardag, de mooie verjaardagsconcerten, een goed ontvangen nieuw album... En nu is er ook nog de MIA Lifetime Achievement Award. Arno is enorm vereerd. Zijn korte maar krachtige reactie:

 “Ohlalala, Mia. Dankjewel voor jouw MIA!”

Hieronder via 'Lees meer' vind je informatie over Arno zijn carrière en over de nieuwe editie van de MIA's.

De MIA's: donderdagavond 6 februari 2020 live op Eén.

Levende legende

Arno Hintjens is een van de weinigen uit de Belgische muziekgeschiedenis die zich kan meten met Jacques Brel, Serge Gainsbourg of Charles Aznavour. In Frankrijk mag hij zich zelfs laten aanspreken als 'ridder Arno' - en ondertussen ook als ereburger in zijn huidige thuisstad Brussel.

In de loop der jaren kende Arno vele gezichten: Tjens Couter, Tjens Matic, TC MaticCharles et les LulusCharles and the White Trash European Blues Connection… Elk project liet onuitwisbare sporen na. Enkele klassiekers die op zijn naam staan: Vive ma libertéPutain putainLes yeux de ma mèreOh la la la en het recente Oostende bonsoir.

Niemand die blues, chanson, rock en funk op zo’n unieke manier met elkaar versmelt. Arno's stem is herkenbaar uit de duizenden: ruw en rauw als schuurpapier, tegelijk teder en vol mededogen. Hij is een levende legende die tegelijk cool en kwetsbaar is.

In januari 2020 brengt hij de release-concerten van Santeboutique, zijn dertiende soloalbum. In mei volgt er nog een clubtour door België.

Tickets voor de awardshow MIA’s vanaf nu beschikbaar

De MIA's worden uitgereikt op donderdagavond 6 februari in Paleis 12 in Brussel. Deze feestelijke awardshow kan worden bijgewoond door het publiek. Tickets zijn vanaf nu beschikbaar via www.mias.be of www.paleis12.com.

De awardshow MIA's: donderdagavond 6 februari live op Eén.

De MIA's is een initiatief van de VRT en Poppunt en een stimulator voor de Vlaamse en Belgische muziekscene, zowel voor gevestigde waarden als voor rijzende sterren.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

De Vlaamse publieke omroep VRT informeert, inspireert en verbindt alle Vlamingen in al hun eigenheid en diversiteit. VRT brengt een kwaliteitsvol en onderscheidend aanbod op het vlak van informatie, cultuur, educatie, ontspanning en sport. VRT bereikt met zijn drie televisiekanalen, vijf radiokanalen en allerhande digitale kanalen wekelijks 90% van alle Vlamingen. Zo kan VRT relevant zijn, maatschappelijke impact hebben, bijdragen aan een pluralistisch debat en de democratie versterken. VRT stimuleert de cultuur- en taalbeleving en draagt de Vlaamse identiteit uit. VRT is toekomstgericht en zet in op innovatie en digitalisering. De omroep speelt een belangrijke rol in het Vlaamse media-ecosysteem en werkt samen met tal van nationale en internationale partners uit diverse sectoren.   

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
woordvoerder@vrt.be

Voor kijkers, luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met